Дистрикт
Друштво

МАМИНА КЛУПА – АТРАКЦИЈА НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ САВЕ

Мамина клупа – атракција на плажи у Сремској Митровици, популарним Брионима, јесте такозвана клупа за дојиље, намењена пресвлачењу и дојењу деце. Реч је о новој врсти мобилијара на једној од најлепших и најуређенијих сремских плажа а и шире, са циљем да се мајке дојиље осећају комотније у јавности, а пре свега како би током врелог лета могле да са својим бебама подједнако уживају у погодностима овог атрактивног митровачког купалишта.

Мамина клупа (Извор: Град Сремска Митровица)

Овогодишњу практичну новину на купалишту уз Саву, заменик градоначелнице Сремске Митровице, Петар Самарџић, презентовао је малишанима који су му правили друштво приликом обиласка Градске плаже. „Мамина клупа“ резервисана је и намењена искључиво мајкама са малом децом.

Да на време науче да чувају околину (Извор: Град Сремска Митровица)

Бебе не бирају ни место ни време када су гладне или када их треба пресвући, стога је на Градску плажу постављена клупа за дојиље, како би мајке у сваком тренутку могле да подоје или преповију своје дете, док уживају у хладовини и погледу на реку. Клупа ће бити постављена на плажи током лета, а крајем купалишне сезоне ће јој се пронаћи ново место у центру града. Намера је да се свакодневном причом и оваквим практичним олакшицама разбијају табуи у друштву, који се односе на дојење деце на јавном месту.

Час на Градској плажи (Извор: Град Сремска Митровица)

Како је истакао Самарџић, идеја и циљ постављања „Мамине клупе“ јесте промоција дојења као најздравијег и најбољег начина исхране деце, као и подршка мајкама које доје на јавном месту.

С циљем подршке дојиљама (Извор: Град Сремска Митровица)

Сремско-митровачка плажа је једна од најлепших још из времена старе Југославије. Управо овде, још шездесетих година прошлог века подигнут је ресторан ком су грађани наденули име – Бриони, јер је био једини елитнији ресторан у граду. Седамдесетих година су митровачки Бриони угостили и Тита, па се тако име његовог омиљеног летовалишта утврдило и на левој обали Саве.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима