Distrikt
Društvo

LAŽNA VEST O SMRTNOM SLUČAJU OD KORONE U ŠAPCU UZNEMIRILA GRAĐANE

Društvenim mrežama večeras se proširila vest o prvom smrtnom slučaju od korona virusa u Šapcu. Izvor je, kako je navedeno, šabački nedeljnik “Glas Podrinja”. Međutim, vrlo brzo ispostavilo se da je reč o lažnoj vesti.

Glas Podrinja odmah je demantovao ovu vest.
Poštovani čitaoci,
S obzirom da se u javnosti pojavila vest o “prvoj žrtvi virusa korona u Šapcu”, gde se kao izvor navodi “Glas Podrinja” želimo da vas obavestimo da takvu vest nikada nismo objavili ni u štampanom ni u elektronskim izdanjima.
Tokom izveštavanja u vanrednom stanju isključivo objavljujemo zvanične i proverene podatke dobijene od nadležnih institucija i medicinske struke. Poštujemo identitet i život svakog našeg sugrađanina, te se ni u redovnim situacijama ne rukovodimo senzacionalizmom već visokom profesionalnom i ljudskom etikom, to ćemo raditi i ubuduće.
Nadamo se da će nadležni brzo ustanoviti ko stoji iza ovoga i da počiniocima sledi adekvatna kazna za prenošenje lažnih vesti.
Redakcija lista “Glas Podrinja”

Ubrzo, i na društvenim mrežama potvrđeno je da se radi o lažnoj vesti.

Kako je navedeno, reč je o fotošopu, a namera je bila šala, a ne panika. Pitanje je, trebaju li nam ovakve šale u aktuelnoj situaciji?

Svideo vam se tekst?