Дистрикт
Друштво

ЛАЖНА ВЕСТ О СМРТНОМ СЛУЧАЈУ ОД КОРОНЕ У ШАПЦУ УЗНЕМИРИЛА ГРАЂАНЕ

Друштвеним мрежама вечерас се проширила вест о првом смртном случају од корона вируса у Шапцу. Извор је, како је наведено, шабачки недељник „Глас Подриња“. Међутим, врло брзо испоставило се да је реч о лажној вести.

Глас Подриња одмах је демантовао ову вест.
Поштовани читаоци,
С обзиром да се у јавности појавила вест о “првој жртви вируса корона у Шапцу”, где се као извор наводи “Глас Подриња” желимо да вас обавестимо да такву вест никада нисмо објавили ни у штампаном ни у електронским издањима.
Током извештавања у ванредном стању искључиво објављујемо званичне и проверене податке добијене од надлежних институција и медицинске струке. Поштујемо идентитет и живот сваког нашег суграђанина, те се ни у редовним ситуацијама не руководимо сензационализмом већ високом професионалном и људском етиком, то ћемо радити и убудуће.
Надамо се да ће надлежни брзо установити ко стоји иза овога и да починиоцима следи адекватна казна за преношење лажних вести.
Редакција листа “Глас Подриња”

Убрзо, и на друштвеним мрежама потврђено је да се ради о лажној вести.

Како је наведено, реч је о фотошопу, а намера је била шала, а не паника. Питање је, требају ли нам овакве шале у актуелној ситуацији?

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима