Distrikt
Društvo

KAKO POMOĆI OSETLJIVIM GRUPAMA U VREME PANDEMIJE?

Zavod za javno zdravlje Šabac u partnerstvu sa Asocijacijom DUGA i podrškom Ministarstva zdravlja Republike Srbije 28.02.2022. godine u Šapcu u Hotelu „Sloboda” organizovao je  okrugli sto na temu „Mentalno zdravlje populacija osetljivih na HIV za vreme Covid-19  pandemije“. Učesnici okruglog stola bili su predstavnici Sremskog okruga. Planirano je da se okrugli stolovi na ovu temu održe i sa predstavnicima Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

Okrugli sto za planiranje aktivnosti pomoći osetljivim grupama (Izvor: Zavod za javno zdravlje Šabac)

Cilj ovih aktivnosti jeste da se Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, pošalju  zaključci sa okruglih stolova na osnovu kojih se  dalje mogu  programirati aktivnosti u cilju smanjenja štete nastale u periodu od početka Kovid – 19 pandemije.

Govornici na okruglom stolu su bili: dr Dragana Radojičić načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZJZ Šabac, dr Marijana Srećković ZJZ Šabac, Aleksandar Prica predsednik Asocijacije DUGA.

Moderatori skupa bile su prim. dr Milijana Popović i Jelena Milošević gradska većnica za socijalnu zaštitu Grada Šapca, a planirana su ukupno tri okupljanja na ovu temu.

Svideo vam se tekst?