Дистрикт
Друштво

КАКО ПОМОЋИ ОСЕТЉИВИМ ГРУПАМА У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ?

Завод за јавно здравље Шабац у партнерству са Асоцијацијом ДУГА и подршком Министарства здравља Републике Србије 28.02.2022. године у Шапцу у Хотелу „Слобода” организовао је  округли сто на тему „Ментално здравље популација осетљивих на ХИВ за време Covid-19  пандемије“. Учесници округлог стола били су представници Сремског округа. Планирано је да се округли столови на ову тему одрже и са представницима Колубарског и Мачванског округа.

Округли сто за планирање активности помоћи осетљивим групама (Извор: Завод за јавно здравље Шабац)

Циљ ових активности јесте да се Министарству здравља Републике Србије, пошаљу  закључци са oкруглих столова на основу којих се  даље могу  програмирати активности у циљу смањења штете настале у периоду од почетка Ковид – 19 пандемије.

Говорници на округлом столу су били: др Драгана Радојичић начелник Центра за контролу и превенцију болести ЗЈЗ Шабац, др Маријана Срећковић ЗЈЗ Шабац, Александар Прица председник Асоцијације ДУГА.

Модератори скупа биле су прим. др Милијана Поповић и Јелена Милошевић градска већница за социјалну заштиту Града Шапца, а планирана су укупно три окупљања на ову тему.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима