Distrikt
Društvo

GIMNAZIJALCI POTVRDILI DA JE ŠABAC GRAD ZNANJA

Osam nagrada, a od toga čak četiri prve, predstavljaju nezapamćen uspeh šabačkih gimnazijalaca na matematičkim takmičenjima državnog nivoa. Šabačka gimnazija 7 maja. 2022. godine bila je domaćin Državnog takmičenja iz matematike, ali i ponosni nosilac najvećeg broja priznanja na ovom nadmetanju mladih matematičara.

Ovom prilikom dodeljene su i nagrade Šabačke gimnazije, porodica Janković i Radivojević za pokazano izuzetno matematičko znanje i najkreativnije rešenje zadatka, u čast i kao uspomenu na profesore matematike Šabačke gimnazije – Lidiju Janković i Slavoljuba Radivojevića.

Sa najboljim takmičarima (Izvor: Šabačka gimnazija)

„Sa ponosom objavljujemo vest da su učenici naše škole osvojili OSAM nagrada na Državnom takmičenju iz matematike, koje je održano u Šabačkoj gimnaziji, 7. maja 2022. godine.

Među navedenim brojem nagrada, posebno ističemo da su ČETIRI PRVE, što predstavlja do sada najveći uspeh naših matematičara na takmičenju državnog nivoa.

Nagrade su osvojili:

Miloš Savić ,prvi razred, I nagrada

Jovan Kaličanin, drugi razred, I nagrada

Katarina Gavrilović, drugi razred, I nagrada

Iva Mijailović, četvrti razred, I nagrada

Uroš Mitrović, prvi razred, II nagrada

Miloš  Raković, drugi razred, III nagrada

Marija Savić, četvrti razred, III nagrada

Veljko Božić, četvrti razred, III nagrada

Dodeljene su i nagrade Šabačke gimnazije, porodice Janković i porodice Radivojević za pokazano izuzetno matematičko znanje i najkreativnije rešenje zadatka Ivi Mijailović, učenici 4.razreda naše škole i Emilu Mišiću, učeniku Građevinsko tehničke škole ,,Neimar” iz Niša.  Ove nagrade su dodeljene u čast i uspomenu na profesore matematike Šabačke gimnazije, Lidiju Janković i Slavoljuba Radivojevića, koji su za života i radnog veka ostavili poseban trag u istoriji naše škole.

Čestitamo učenicima i njihovim profesorima: Violeti Kostadinović, Zorici Beguš i Goranu Đuriću.

Izuzetno se zahvaljujemo Srđanu Stefanoviću, našem bivšem učeniku, uspešnom takmičaru, sada asistentu na Matematičkom fakultetu u Beogradu i predsedniku Društva matematičara Šapca na velikoj podršci i pomoći“, navodi se u saopštenju Šabačke gimnazije na društvenoj mreži Fejsbuk.

Svideo vam se tekst?