Дистрикт
Друштво

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОТВРДИЛИ ДА ЈЕ ШАБАЦ ГРАД ЗНАЊА

Осам награда, а од тога чак четири прве, представљају незапамћен успех шабачких гимназијалаца на математичким такмичењима државног нивоа. Шабачка гимназија 7 маја. 2022. године била је домаћин Државног такмичења из математике, али и поносни носилац највећег броја признања на овом надметању младих математичара.

Овом приликом додељене су и награде Шабачке гимназије, породица Јанковић и Радивојевић за показано изузетно математичко знање и најкреативније решење задатка, у част и као успомену на професоре математике Шабачке гимназије – Лидију Јанковић и Славољуба Радивојевића.

Са најбољим такмичарима (Извор: Шабачка гимназија)

„Са поносом објављујемо вест да су ученици наше школе освојили ОСАМ награда на Државном такмичењу из математике, које је одржано у Шабачкој гимназији, 7. маја 2022. године.

Међу наведеним бројем награда, посебно истичемо да су ЧЕТИРИ ПРВЕ, што представља до сада највећи успех наших математичара на такмичењу државног нивоа.

Награде су освојили:

Милош Савић ,први разред, I награда

Јован Каличанин, други разред, I награда

Катарина Гавриловић, други разред, I награда

Ива Мијаиловић, четврти разред, I награда

Урош Митровић, први разред, II награда

Милош  Раковић, други разред, III награда

Марија Савић, четврти разред, III награда

Вељко Божић, четврти разред, III награда

Додељене су и награде Шабачке гимназије, породице Јанковић и породице Радивојевић за показано изузетно математичко знање и најкреативније решење задатка Иви Мијаиловић, ученици 4.разреда наше школе и Емилу Мишићу, ученику Грађевинско техничке школе ,,Неимар“ из Ниша.  Ове награде су додељене у част и успомену на професоре математике Шабачке гимназије, Лидију Јанковић и Славољуба Радивојевића, који су за живота и радног века оставили посебан траг у историји наше школе.

Честитамо ученицима и њиховим професорима: Виолети Костадиновић, Зорици Бегуш и Горану Ђурићу.

Изузетно се захваљујемо Срђану Стефановићу, нашем бившем ученику, успешном такмичару, сада асистенту на Математичком факултету у Београду и председнику Друштва математичара Шапца на великој подршци и помоћи“, наводи се у саопштењу Шабачке гимназије на друштвеној мрежи Фејсбук.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима