Дистрикт
Друштво

ДР МАРКОВИЋ – ВОЛОНТЕР У ПЕНЗИЈИ, ЕПИДЕМИОЛОГ У ДУШИ

Прим. др Драгутин Марковић, епидемиолог у пензији Завода за јавно здравље Шабац, на данашњем радном састанку примио је заслужено признање за посебан допринос у раду Опште болнице Др Лаза К. Лазаревић у борби против Ковид-19 пандемије.

Важан допринос у пензионерским данима (Извор: Општа болница Др Лаза К. Лазаревић Шабац)

Иако од 2012. године није радно активан, током марта и априла прошле године, др Марковић се одазвао и као волонтер несебично понудио своје богато знање и искуство епидемиолога, које је било изузетно важно, поготово на почетку ширења инфекције. У време када је сваки дан био битан, менаџмент Опште болнице у Шапцу, уз савете др Марковића, успева да у кратком временском року организује и прилагоди објекте и помогне у едукацији особља.

– Савети колеге Марковића олакшали су формирање црвених зона, међузона, зелених зона и санитарних пропуста. Тиме је омогућена безбедност особља и пацијената током пандемије Ковид-19. Овом приликом се захваљујемо доктору Драгутину Марковићу, у име свих запослених Опште болнице Шабац на свему што је учинио за свој град, професију и јавно здравље. Част је звати Вас колегом и пријатељем – рекао је др Поповић, директор ОБ Шабац.

Искуство вредније од свега ((Извор: Општа болница Др Лаза К. Лазаревић Шабац)

Уз апел суграђанима да се не опуштају,  др Марковић је истакао: -Тренутна епидемиолошка ситуација је стабилна, али битка није добијена. И даље се морају поштовати епидемиолошке мере. Апелујемо на грађане да се у што већем броју вакцинишу, како бисмо достигли колективни имунитет и коначно победили актуелну пандемију – поручио је др Драгутин Марковић.

ИЗВОР: https://bolnica015.org.rs/zahvalnica-za-prijatelja-uz-nas-kada-je-najpotrebnije/

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима