Distrikt
U fokusu

DAN BEZ INFICIRANIH

Od 55 uzorka sa područja Mačvanskog okruga, koliko je danas obrađeno u Veterinarskom specijalističkom institutu, nije bio nijedan pozitivan.
Ukupan broj pozitivnih na Kovid 19 u Mačvanskom okrugu,  je 129, od čega je u Šapcu 71 u Loznica 37, Krupnju 5, Koceljevi 4, Malom Zvorniku 2, Vladimircima 9 i Ljuboviji jedan.

Na Sajmu se, kako je rečeno na danas održanoj konferenciji štaba, nalazi još šestoro Šapčana, šestoro je u bolnicama, dok je 57 osoba vraćeno kući gde čekaju ponovno testiranje.
Načelnik Gradske uprave Milan Vasić je podsetio da je od 30. aprila dozvoljen boravak u parkovima i objasnio da nije dozvoljeno da u jednoj grupi bude više od dve osobe i da je neophodno držanje rastojanja od dva metra među različitim grupama, te najavio da će komunalna policija pojačano kontrolisati pridržavanje ovih mera na Starom gradu.
Sva nova popuštanja mera propisana uz obavezno poštovanje dezinfekcije, nošenja maski i rukavica kao i pridržavanje preporučenog rastojanja, naglasio je Vasić.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović ocenio je na današnjoj konferenciji za medije da se približava kraj vanrednog stanja i da će doći do izražaja prevencija i lična zaštita.

Izvor/ Distrikt.rs, Šabac.rs

Svideo vam se tekst?