Дистрикт
У фокусу

ДАН БЕЗ ИНФИЦИРАНИХ

Од 55 узорка са подручја Мачванског округа, колико је данас обрађено у Ветеринарском специјалистичком институту, није био ниједан позитиван.
Укупан број позитивних на Ковид 19 у Мачванском округу,  је 129, од чега је у Шапцу 71 у Лозница 37, Крупњу 5, Коцељеви 4, Малом Зворнику 2, Владимирцима 9 и Љубовији један.

На Сајму се, како је речено на данас одржаној конференцији штаба, налази још шесторо Шапчана, шесторо је у болницама, док је 57 особа враћено кући где чекају поновно тестирање.
Начелник Градске управе Милан Васић је подсетио да је од 30. априла дозвољен боравак у парковима и објаснио да није дозвољено да у једној групи буде више од две особе и да је неопходно држање растојања од два метра међу различитим групама, те најавио да ће комунална полиција појачано контролисати придржавање ових мера на Старом граду.
Сва нова попуштања мера прописана уз обавезно поштовање дезинфекције, ношења маски и рукавица као и придржавање препорученог растојања, нагласио је Васић.
Градоначелник Небојша Зеленовић оценио је на данашњој конференцији за медије да се приближава крај ванредног стања и да ће доћи до изражаја превенција и лична заштита.

Извор/ Дистрикт.рс, Шабац.рс

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима