Distrikt
U fokusu

BROJ POZITIVNIH NA KORONU U ŠAPCU 45! SVE PORODILJE I TRUDNICE NEGATIVNE

Od 53 osobe sa područja Mačvanskog okruga, koliko je danas testirano, 7 je pozitivno na KOVID 19 i to 5 iz Šapca, a 2 iz Loznice. Ukupan broj pozitivnih u Mačvanskom okrugu je 63. Dobra vest je da među zaraženim nema zdravstenih radnika.
Broj pozitivnih u Šapcu od pojave virusa pa do danas je 45, u Loznici 10, dok je u ostalim opšinama stanje sledeće:
Krupanj 5
Koceljeva 2
Vladimirci 1
Većina pozitivnih na ovaj virus ima blagu kliničku sliku.
Posle trudnica, na korona virus testirane su i porodilje koje su otpuštene sa odeljenja, ali su boravile u periodu kada je jedna babica bila zaražena, i sve su negativne. Ukupno je testirano 26 porodilja i trudnica i svima je test pokazao da nisu inficirane.
Ranije je iz Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ saopšeno da je iz Službe ginekologije i akušerstva dvoje zaraženih zdravstvenih radnika  infekcijom COVID-19 i oni su upućeni na lečenje. Obavljen je nadzor odgovornih institucija i sve naložene epidemiloško-higijenske mere su izvršene.
U ovoj ustanovi, takođe, ranije su potvrdili da je na COVID-19 infekciju pozitivano još 7 zdravstvenih radnika iz Službe za infektivne bolesti.
Jedan zdravstveni radnik izvan Službe za infektivne bolesti je takođe pozitivan ( uzorkovan preko COVID ambulante Doma zdravlja Šabac ).
Bolnica radi punim kapacitetom i u mogućnosti su, obaveštavaju, da zbrinu sve hitne i neodložne pacijente u skladu sa trenutnom situacijom.

Svideo vam se tekst?