Дистрикт
Друштво

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ НАЈАВИЛО СПЕЦИЈАЛНЕ ДОЗВОЛЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ СА ЊИВАМА У БИХ

Министарство пољопривреде данас је тражило да им се достави списак пољопривредника који имају поседе на левој обали реке Дрине због добијања специјалних дозвола за прелазак преко привременог граничног прелаза, потврдио је Удружењу новинара Србије за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ председник општине Богатић Ненад Бесеровац.
–  Пријављивање грађана у Месној канцеларији у Бадовинцима почиње од сутра сваког радног дана у времену од 7 ујутро до 14 сати, навео је Бесеровац за УНС.
Пошто је поновљен допис Министарству пољопривреде  у договору са министром Браниславом Недимовићем 10. априла, то су најновије информације у решавању овог проблема.
Према информацијама које има општински штаб за ванредне ситуације директор полиције Владимир Ребић ће са колегама из БиХ водити преговоре о начину преласка наших пољопривредних произвођача преко привременог граничног прелаза на Павловића мосту објаснио је Бесеровац УНС-у.

Проблем ће бити решен (Фото. Дистрикт.рс)

Решавање проблема мештана Бадовинца почело је 20. марта по увођењу ванредног стања када је Штаб за ванредне ситуације општине Богатић на ванредној седници донео Закључак којим се од Владе Србије тражи инструкција, везано за проблем пољопривредних произвођача који су власници поседа на левој обали реке Дрине.
 Затим су се 23. марта у седишту Полицијске управе у Шапцу састали представници локалних самоуправа и начелника полицијских станица са подручја Мачванског округа, којем су присуствовали начелник полиције у Богатићу Вујадин Васић и командант Штаба за ванредне ситуације општине Богатић и председник Општине Ненад Бесеровац.

Власници земље пријављују се у Месној канцеларији (Фото: Дистрикт.рс)

Са проблемом је тада упознат и присутнима се видео линком обратио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Богатић дописом се 30. марта обратио председнику Републике, председници Владе, министрима спољних и унутрашњих послова, пољопривреде и државне управе и локалне самоуправе.
Истог дана  о овом проблему  обавештен је начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац који је и присуствово петој ванредној седници Штаба за ванредне ситуације општине Богатић.

О овом проблему писао је портал Дистрикт.
УНС је данас тражио одговоре на питање: Када ће држава у сарадњи са надлежниморганима Републике Српске и БиХ обезбедити мештанима села Бадовинци, који имајуземљу у Босни, приступ њивама? Земљорадници траже да им држава омогућипрелазак границе бар два пута недељно, уз полицијску пратњу, а месназаједница организоваће дезинфекцију пољопривредних машина.

Извор/УНС

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима