Дистрикт
Занимљивости

БРАВО ЗА ТРКАЛИШТЕ! КРЕАТИВНИ СТАНАРИ ЗА СВОЈЕ МАЛИШАНЕ ОСМИСЛИЛИ ЗАБАВУ ЛЕТА

Станари познатог шабачког насељa Тркалиште дошли су на необичну идеју, да за децу из овог краја током лета организују „Летње играрије“.  На дан почетка лета приредили су прскање водом, затим маскенбал, а у плану су игре без граница и различите врсте забаве у којима учествује на стотине малишана. Циљ је да се играју, друже и забављају и да што лепше проведу летњи распуст.

У маскенбалу уживало стотине малишана (Фото: М. Лазић)

Тркалиште, познато насеље у Шапцу, ове вечери било је налик кошници. Само што су уместо пчела цео плато заузели весели малишани. Захваљујући одраслима, предстојеће лето памтиће по дружењу, игри и забави. На идеју су дошли сасвим случајно, само са једним циљем – да улепшају детињство деци.
– Ми смо једно вече седели на клупи испред зграде и заједнички смо осмислили како би било лепо да неку забаву приредимо за децу и тако се родила идеја о летњим играријама. Циљ је био само да се они скупе на једном месту и да пошаљемо поруку осталима да и они могу да одвоје један сат за радост и осмех деце – каже Ивана Смиљанић.

Одушевљена деца(Фото: М. Лазић)

На маскенбал је дошло на стотине малишана, не само из овог краја већ и из града, јер су на друштвеним мрежама видели позивницу за све који желе да се друже. Прерушени у ликове из бајки, цртаћа и филмова, радо су прихватили да уз игру и забаву проведу топло јунско вече.
– Свиђа ми се зато што смо се сви ми обукли у костиме, зато што је дошло много деце и зато што се играмо – каже Маша Данојлић.

Радост и за родитеље и за децу (Фото: М. Лазић)

А и родитељи су се обрадовали као деца, јер како кажу, ово је одлична прилика да их одвоје од компјутера, телефона, телевизора.
– Ово је феноменална замисао, свака част! Требало би да буде више оваквих идеја и да други пут дођу деца и из других насеља јер је фантастична замисао – каже Маја Антонић Девић.

Чаролија их тек очекује (Фото: М. Лазић)

Станари су се побринули за храну и пиће, а занимљиве садржаје планирају током целог лета, од прскања водом, преко анимација, до игара без граница.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима