Distrikt
U fokusu

Aleksandar Stanojlović u borbi za život teleta pronađenog u kanalu

Tele koje je Aleksandar Stanojlović pronašao bačeno u kanalu i dalje je u teškom stanju. Ovaj humani Šapčanin, poznato po tome što zbrinjava bačene, ostavljene i povređene pse, tele staro nekoliko dana pronašao je u kanalu kod sela Drenovac i Mačvanski Pričinović. Iako je samo davalo “znakove života”, zbrinuo ga je i uz pomoć veterinara pružio prvu pomoć.

Borba za život

“Blizu ulaza u Pričinović, kod Šapca, zatekao sam šokantan prizor. U kanalu gde je divlja deponija pored puta ležalo je malo tele, poluzavejano snegom. Ležalo je nepomično pored dve mrtve svinje. Kad sam krenuo da ga dotaknem, samo je tužno i nemo podiglo glavu. Pokušao sam da ga podignem, nije moglo da stoji, bilo je potpuno malaksalo. Otišao sam jedno 200m do prve kuće i od seljaka koji tu žive sam čuo da je tele sa mrtvim svinjama sigurno neko izbacio, jer je, kako su mi objasnili, to uobičajen način da se u selu otarase životinja koje su mrtve ili bolesne. Seljak je samo odmahno glavom na moje pitanje da uzme tele koje je živo. Nisam mogao da ga ostavim u kanalu da čeka sigurnu i bolnu smrt. Odveo sam ga u veterinarsku ordinaciju Sirius. Telence je pregledano, u pitanju je maleni dečak star oko 3 – 4 nedelje, izgladnelo, dehidrirao, malaksalo, oteklih zglobova. Otekli zglobovi su razlog zašto ga je neko ovako malenog izbacio na sneg i vejavicu da čeka bolnu smrt”, napisao je tada na svom fb profilu.

Aleksandar ga hrani i neguje

Započeo je terapiju i pronašao privremeni smeštaj u štali kod svog prijatelja. Sada je na sigurnom ali njegov život nije siguran.
“Pitanje je da li će moći da stane na noge. Ne znam ni da li će preživeti. Hvala svima koji mi pomažu, ali ovde je sve neizvesno”, kaže Aleksandar Stanojlović.

Svideo vam se tekst?