Дистрикт
У фокусу

Александар Станојловић у борби за живот телета пронађеног у каналу

Теле које је Александар Станојловић пронашао бачено у каналу и даље је у тешком стању. Овај хумани Шапчанин, познато по томе што збрињава бачене, остављене и повређене псе, теле старо неколико дана пронашао је у каналу код села Дреновац и Мачвански Причиновић. Иако је само давало “знакове живота”, збринуо га је и уз помоћ ветеринара пружио прву помоћ.

Борба за живот

“Близу улаза у Причиновић, код Шапца, затекао сам шокантан призор. У каналу где је дивља депонија поред пута лежало је мало теле, полузавејано снегом. Лежало је непомично поред две мртве свиње. Кад сам кренуо да га дотакнем, само је тужно и немо подигло главу. Покушао сам да га подигнем, није могло да стоји, било је потпуно малаксало. Отишао сам једно 200м до прве куће и од сељака који ту живе сам чуо да је теле са мртвим свињама сигурно неко избацио, јер је, како су ми објаснили, то уобичајен начин да се у селу отарасе животиња које су мртве или болесне. Сељак је само одмахно главом на моје питање да узме теле које је живо. Нисам могао да га оставим у каналу да чека сигурну и болну смрт. Одвео сам га у ветеринарску ординацију Сириус. Теленце је прегледано, у питању је малени дечак стар око 3 – 4 недеље, изгладнело, дехидрирао, малаксало, отеклих зглобова. Отекли зглобови су разлог зашто га је неко овако маленог избацио на снег и вејавицу да чека болну смрт”, написао је тада на свом фб профилу.

Александар га храни и негује

Започео је терапију и пронашао привремени смештај у штали код свог пријатеља. Сада је на сигурном али његов живот није сигуран.
“Питање је да ли ће моћи да стане на ноге. Не знам ни да ли ће преживети. Хвала свима који ми помажу, али овде је све неизвесно”, каже Александар Станојловић.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима