Distrikt
Društvo

100 BOŽANSTVENIH GLASOVA ODUŠEVILO SRBIJU

Učenici Muzičke škole “Mihailo Vukdragović” iz Šapca slobodno vreme iskoristili su za kreiranje spota “Kod kuće ostanimo”, koji je izazvao brojne komentare i pozitivne reakcije na društvenim mrežama.
Kada se udruži talenat, kreativnost i dobra ideja, nastane delo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ideju profesorke muzičke škole Helene Davidović, prihvatili su učenici i kolege i svako je imao svoj zadatak.

Glavni vokal ponela je Irina Brodić (Foto: printskrin “Kod kuće ostanimo”)

Sonja Živković je u svojoj sobi napisala tekst.
– Komunicirali smo preko društvenih mreža, porukama, pozivima i danju i noću. Snimalo se u kućnim uslovima, a zvuk se obrađivao na veoma specifičan način, van profesionalnog studija – objašnjava Sonja Živković, profesorka koja je učestvovala u projektu.

100 ujedinjenih glasova (Foto: printskrin “Kod kuće ostanimo”)

Međutim, predivni glasovi, muzika koja oplemenjuje i šalje snažnu poruku, nadjačali su sve teškoće na stvaralačkom putu.
– Irina i ja bili smo upoznati sa svim čarima snimanja, tako da je bilo veoma lako. Bez stresa, bez treme, opušteno skroz – kaže Teodor Tomić, jedan od glasova iz spota.

Teodor je jedan od vokala (Foto: printskrin “Kod kuće ostanimo”)

Profesor gitare Stevan Jović komponovao je muziku za blizu stotinu predivnih glasova.
– Bilo je veliko uživanje slušati tako kvalitetne ljude. Sve kolege i učenike Muzičke škole i miksovati sve te snimke – kaže on.
Sve to za samo 24 sata u spot je uklopio je talentovani Šapčanin Đorđe Đerić.
– Već prilikom prvog preslušavanja pesme imao sam jasnu viziju kako želim spot da izgleda. Znao sam da će se razlikovati od stvari koje sam do tada snimio, i znao sam da će sam pristup biti drugačiji – priča Đerić.
Muzički vizionari poručili su tada da ova priča ima kraj, a njihovo umetničko delo ostaće vredno svedočanstvo da talenta i mašta nemaju granice.

 

 

Svideo vam se tekst?