Distrikt
U fokusu

TREĆA ZDRAVSTVENA AMBULANTA OD DANAS RADI SA PACIJENTIMA SA SUMNJOM NA KORONU

Treća zdravstvena ambulanta šabačkog Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ od danas prima pacijente sumnjive na korona virus. Tokom dvadesetčetvoročasovnog rada u ovoj ambulanti biće organizovan pregled pacijenata sa simptomima na virus COVID 19.

Direktan rad sa pacijentima (Foto: Distrikt)

Zaposleni u ovoj ambulanti  ulaziće iz dvorišta, a pacijenti na glavni ulaz. Na ulazu stoji i kontakt telefon i informacije za sve pacijente.
Ostale ambulante rade u dve smene, od 7 do 18 časova i to za pacijente koji imaju druge tegobe. Seoske ambulante rade u jednoj smeni.

Dvadesetčetvoročasovno radno vreme (Foto: Distrikt)

Preporuka pacijentima je da se javljaju samo u hitnim slučajevima, da terapiju poruče telefonom, a starijim pacijentima se savetuje da ne dolaze kako bi se smanjila cirkulacija stanovništva.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je ranije da će zdravstvene ustanove promeniti režim rada kako bi se zdravstveni radnici što manje opterećivali i zaštitili.
On je naglasio da će se raditi samo operacije pacijentima kojima je ugrožen život, a da se odlažu sve intervencije koje nisu hitne.

Ostali pacijenti preusmereni na druge ambulante (Foto: Distrikt)

Tim merama prilagodila se i šabačka Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“.
Pacijenti koji primaju hemioterapiju, idu na hemodijalizu ili imaju drugu vrstu terapije u kontinuitetu nastavljaju sa uobičajenim režimom, ali uz povećan oprez, kako bi se rizik širenja virusa smanjio na minimum.

Svideo vam se tekst?

Comments

  1. Zato u medicini rada nece da primaju redovne pacijente,a terapiju daju telefonski kao da su pacijenti gubavi.Drago mi je da su se barem lekari iz trece zdravstvene setili da su zdravstvena struka I u teskim trenucima

  2. Postovani,
    Moja kcerka od 15 g.ima vecu rupturu (traumu) bubne opne, slajfna je ispala, a pila je preventivno antibiotik.
    Kada mozemo doci na kontrolu koja je zakazana kod dr Djenadic?
    I, kako da se zastitimo od eventualne komplikacije, upale ili sl?
    Hvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *