Distrikt
Zanimljivosti

VLADETA JEREMIĆ – DŽENTLMEN BEZ KONKURENCIJE

Ako mislite da su džentlmeni izumrla vrsta, jedan Šapčanin će vas demantovati. Vladeta Jeremić (61) bar jednom nedeljno, bez ikakvog povoda, svojoj supruzi na posao nosi buket cveća, želeći da joj ulepša dan. To podjednako ispunjava ovaj par. Kako kaže, posle ovog gesta ne bi pristao da bude u koži muževa kada koleginice njegove supruge dođu kući.

Romantika ne bledi ni u sedmoj deceniji (Foto: privatna arhiva)

– Danas je veliki ponedeljak, neka nova radost moju dragu čeka – poruka je koju je, uz svoju fotografiju sa buketom cveća, ovog ponedeljka napisao Vladeta Jeremić i objavio na društvenim mrežama.
Još kreativniji bio je ovaj Šapčanin prošlog utorka uz fotografiju arnžmana u jesenjim bojama:
– Dan na jesen miriše, uz ovaj cvetni aranžman nekom će biti izmamljena radost i osmeh na licu!!!”- poruka je ovog džentlmena, objavljena na Fejsbuku sa prvim jesenjim danima, koju lajkuju i muškarci i žene.

Ne propušta nijednu sedmicu (Foto: privatna arhiva)

Sa pažljivo odabranim buketom cveća ovog gospodina Šapčani mogu videti bar jednom nedeljno dok hoda gradskim ulicama, kako bi iznova i iznova priredio iznenađenje svojoj supruzi Jelici. Užurbanim korakom stiže do šabačke osnovne škole gde njegova supruga radi kao psiholog. Uzima telefon i poziva dobro poznat broj. Nakon kraćeg razgovora sledi susret koji odiše ljubavlju i romantikom.
– Ja nikada ne kažem da nosim buket. Obično je pozovem da siđe. Najčešće joj poklanjam cveće, ali to može biti i neki drugi poklon – priča Vladeta, kom je i ovog puta iznenađenje pošlo za rukom. Kako i ne bi, kada je svaki buket različit. Cveće pažljivo bira u skladu sa trenutnim osećanjem.

Cveće pažljivo bira kao da ga prvi put poklanja (Foto: privatna arhiva)

– Mi smo počeli da se zabavljamo 27. maja. Od tada pa do danas moja supruga svakog 27. dana u mesecu dobija cveće, slatkiše ili adekvatan poklon – priča Vladeta, koji iznenađenja priprema i za svoje prijateljice i prijatelje.
Tog dana cveće se podrazumeva, ali Vladeta, po struci ekonomski tehničar, angažovan na poslovima protivpožarne i civilne zaštite u Zavodu za javno zdravlje u Šapcu, svojoj supruzi cveće nosi bar jednom nedeljno, uvek sa istim ciljem.
– Najlepše je kada nekom izmamite osmeh na lice. Postoje svakakve radosti, kao na primer radost primanja, ali radost davanja je nešto posebno. To ne može da se opiše – priča ovaj romantik.

Ume da iznenadi voljene osoebe (Foto: privatna arhiva)

Kakav je osećaj, ne može da opiše ni supruga Jelica koja se uvek iznenadi novom poklonu.
– Teško je to opisati. Uvek se osećam izuzetno lepo, ushićeno, srećno…Mnogo više znači sam gest, nego poklon. Cvet je izraz jedne veliki ljubavi koju osećamo jedno prema drugom – priča Vladetina supruga Jelica.

Dokaz velike ljubavi rečima, kao i delom (Foto: privatna arhiva)

Da bi iznenađenje bilo kompletno, Vladeta se svaki put potrudi. Seća se jednog iznenađenja koje se i danas prepričava po Šapcu.
– Jednom prilikom sam cveće ostavio kod dežurnog učenika i rekao mu da odnese psihologu uz poruku da je to poklon od jednog dase. Dečak je odneo cveće i rekao mojoj supruzi: “Psihologice, ovo Vam je poslao jedan dasa. Ne brinite, ja znam Vašeg supruga, ali mu neću reći da Vam je jedan gospodin doneo cveće” – priseća se Vladeta događaja o kom se i danas priča u ovoj šabačkoj školi.

U ljubavi ništa nije teško (Foto: privatna arhiva)

Svaki put ovaj gest ovekoveči fotografijom na društvenim mrežama, sa prigodnom porukom punom nežnosti, ljubavi i poštovanja. Ima spreman odgovor i na pitanje da li to čini da bi se iskupio za neke greške.
– Da je tako, onda bih ja bio pravi Don Žuan – priča kroz smeh.
I tako Vladeta svim muškarcima drži lekciju o džentlmenstvu, ponekad razmišljajući i kako je muževima koleginica njegove supruge.
– Ne bih im bio u koži kada koleginice moje supruge dođu kući – kaže kroz smeh ovaj džentlmen.

Svideo vam se tekst?