Дистрикт
Занимљивости

ВЛАДЕТА ЈЕРЕМИЋ – ЏЕНТЛМЕН БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ

Ако мислите да су џентлмени изумрла врста, један Шапчанин ће вас демантовати. Владета Јеремић (61) бар једном недељно, без икаквог повода, својој супрузи на посао носи букет цвећа, желећи да јој улепша дан. То подједнако испуњава овај пар. Како каже, после овог геста не би пристао да буде у кожи мужева када колегинице његове супруге дођу кући.

Романтика не бледи ни у седмој деценији (Фото: приватна архива)

– Данас је велики понедељак, нека нова радост моју драгу чека – порука је коју је, уз своју фотографију са букетом цвећа, овог понедељка написао Владета Јеремић и објавио на друштвеним мрежама.
Још креативнији био је овај Шапчанин прошлог уторка уз фотографију арнжмана у јесењим бојама:
– Дан на јесен мирише, уз овај цветни аранжман неком ће бити измамљена радост и осмех на лицу!!!”- порука је овог џентлмена, објављена на Фејсбуку са првим јесењим данима, коју лајкују и мушкарци и жене.

Не пропушта ниједну седмицу (Фото: приватна архива)

Са пажљиво одабраним букетом цвећа овог господина Шапчани могу видети бар једном недељно док хода градским улицама, како би изнова и изнова приредио изненађење својој супрузи Јелици. Ужурбаним кораком стиже до шабачке основне школе где његова супруга ради као психолог. Узима телефон и позива добро познат број. Након краћег разговора следи сусрет који одише љубављу и романтиком.
– Ја никада не кажем да носим букет. Обично је позовем да сиђе. Најчешће јој поклањам цвеће, али то може бити и неки други поклон – прича Владета, ком је и овог пута изненађење пошло за руком. Како и не би, када је сваки букет различит. Цвеће пажљиво бира у складу са тренутним осећањем.

Цвеће пажљиво бира као да га први пут поклања (Фото: приватна архива)

– Ми смо почели да се забављамо 27. маја. Од тада па до данас моја супруга сваког 27. дана у месецу добија цвеће, слаткише или адекватан поклон – прича Владета, који изненађења припрема и за своје пријатељице и пријатеље.
Тог дана цвеће се подразумева, али Владета, по струци економски техничар, ангажован на пословима противпожарне и цивилне заштите у Заводу за јавно здравље у Шапцу, својој супрузи цвеће носи бар једном недељно, увек са истим циљем.
– Најлепше је када неком измамите осмех на лице. Постоје свакакве радости, као на пример радост примања, али радост давања је нешто посебно. То не може да се опише – прича овај романтик.

Уме да изненади вољене осоебе (Фото: приватна архива)

Какав је осећај, не може да опише ни супруга Јелица која се увек изненади новом поклону.
– Тешко је то описати. Увек се осећам изузетно лепо, усхићено, срећно…Много више значи сам гест, него поклон. Цвет је израз једне велики љубави коју осећамо једно према другом – прича Владетина супруга Јелица.

Доказ велике љубави речима, као и делом (Фото: приватна архива)

Да би изненађење било комплетно, Владета се сваки пут потруди. Сећа се једног изненађења које се и данас препричава по Шапцу.
– Једном приликом сам цвеће оставио код дежурног ученика и рекао му да однесе психологу уз поруку да је то поклон од једног дасе. Дечак је однео цвеће и рекао мојој супрузи: “Психологице, ово Вам је послао један даса. Не брините, ја знам Вашег супруга, али му нећу рећи да Вам је један господин донео цвеће” – присећа се Владета догађаја о ком се и данас прича у овој шабачкој школи.

У љубави ништа није тешко (Фото: приватна архива)

Сваки пут овај гест овековечи фотографијом на друштвеним мрежама, са пригодном поруком пуном нежности, љубави и поштовања. Има спреман одговор и на питање да ли то чини да би се искупио за неке грешке.
– Да је тако, онда бих ја био прави Дон Жуан – прича кроз смех.
И тако Владета свим мушкарцима држи лекцију о џентлменству, понекад размишљајући и како је мужевима колегиница његове супруге.
– Не бих им био у кожи када колегинице моје супруге дођу кући – каже кроз смех овај џентлмен.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима