Дистрикт
Друштво У фокусу

ВЕЛИКИ НА ТЕРЕНУ, АЛИ И ВАН ЊЕГА

Велики Богдан – под тим насловом, који потпуно описује след догађаја, Шапчанка Сања Чоњагић објавила је на друштвеним мрежама невероватну причу коју је доживео њен син Симеон са познатим српским кошаркашем Богданом Богадновићем.

– Како се мери величина играча? Да ли по броју постигнутих поена и осталим статистичким параметрима или има нешто и ван терена? Богдан Богдановић, који на Инстаграму има 600к пратилаца, прочитао је поруку мог Симеона у којој му се представио, рекао да му је велика жеља да га гледа у Атланти, али никако не успева да дође до карата јер буду распродате. Одмах му је одговорио: „Пошаљи ми број телефона и послаће ти неко две карте за сутрашњу утакмицу“.
То није све: срели су се пре утакмице, дао му је и пропусницу за ‘Family room’ и рекао да га сачека после, да се упознају и мало попричају! Иако су Hawks-i изгубили са три разлике и сигурно је био уморан и разочаран, Богдан је остао после утакмице и потрудио се да Симеону ово буде незаборавно вече! – написала је Сања.

Симеон са Богданом Богдановићем (Фото: приватна архива)

И било је назаборавно, таман колико и сан талентованог Шапчанина Симеона Чоњагића, који на половини свог школовања у Економској школи одлучио да образовање настави у иностранству. Пре две године, овај младић широког знања и различитих интересовања уписао је Tallulah Falls School у Џорџији.

-Већ тада су нам многи рекли како би било супер да гледа Богдана Богдановића, јер је и он у Атланти. Међутим, он никако није успео да дође до карте за утакмицу. Онда је одлучио да му пише на инстаграм, не очекујући да ће уопште прочитати његову поруку, јер га инстаграму прати 600.000 пратилаца и велики број фанова јер је он тамо велика звезда. Ни нама није јасно како се то десило, али је вероватно срећа била да он види поруку тог истог дана. Одмах му је узвратио да му пошаље број телефона како би му послао карте. Тако да је Симеон водио тренера код ког тренутно борави током распуста. Када су дошли тамо, током спектакла када играчи пролазе, сликају се са поштоваоцима, потписују аутограме, Симеон га је поздравио и он му је тада дао пропусницу за собу где се након утакмице играчи друже са члановима породице. Међутим, пошто је његов тим изгубио утакмицу са три поена разлике, Симеон се брину да ли ће се и појавити. Али, он је дошао, сликао се са њим, мало су попричали и то је било невероватно искуство да један NBA играч, који је тамо звезда одговори на поруку, пошаље карте и посвети пажњу једном младом момку – прича Симеонова мајка Сања.

Позтивница која га је додатно одушевила (Фото: приватна архива)

Када је узбуђење спласнуло, Симеон се захвалио поруком и звезду Atlanta Hawksa позвао на финале утакмице његове школе која се такмичи у фудбалу са другим школама из Џорџије. И одмах је стигао потврдан одговор.

Симеон у својој школи (Фото: приватна архива)

Спортске теме и иста земља из које долазе само су делић ове приче која је имала неуобичајено леп ток. Симеону, који је био тако близу, а тако далеко од шансе да гледа омиљеног спортисту, посрећило се да доживи невероватно. Овог пута била је то дупла срећа. Пре две године слично се осетио када је добио стипендију за престижну школу у Америци. Изазов за младог Шапчанина био је учити у интернационалном окружењу, далеко од куће, у школи где се пре свега стичу практична знања, развијају потенцијали, ученици мотивише али и вреднује њихов рад и труд. Ту награду већ у првој години у Америци осетио је Симеон, када му је додељено најпрестижније признање у школи које добија само један ђак.

-То ја награда за изузетан труд у свим областима, лидерство, поузданост, одговорност а гласа се за академске резултате, понашање, однос према осталима, ваннаставне и спортске активности. Поред тога, изабран је и за студента амбасадора, асистента студентског лидера, председничког стипендисту – поносна је мајка Сања.
Тако Симеон живу свој „Амерички сан“, вредно радећи да он траје у далекој земљи.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима