Дистрикт
Друштво

У РЕДУ ЗА ХЛЕБ И “СА ХЛЕБОМ”

У редовима испред маркета данас се чекало и до сат времена. Шапчани су у великом броју изашли да се припреме за предстојећи викенд, који ће, због продуженог полицијског часа, провести у својим домовима. Док трговине убеђују купце да ће бити свега и за све, судећи по слици, они им баш много и не верују. У складу са новим превентивним мерама сви су опремљени заштитном маском и рукавицама, јер, у супротном, није могуће обавити куповину.

Крај реда је иза зграде (Фото: Дистрикт)

Ред за куповину испред маркета завршава се са друге стране објекта и тако је готово испред свих продавница. Многи су се у овим околностима научили стрпљењу, али и одговорности, будући да су сви опремљени заштитном маском и рукавицама.
– Ред ме не моралише уопште, мислим да ће бити успешна куповина. Списак за куповину је уобичајен, коре за питу, квасац, нема панике – причају у реду.

У реду се чека и по сат времена (Фото: Дистрикт)

Већина крај седмице користи да се припреми за следећу, па је и чекање извесније. На редове су, кажу, већ навикли.
-Чекала сам око пола сата, али сам купила све што ми треба за наредних десет дана, тако да није страшно – каже насмејана суграђанка.

Припрема за следећу недељу (Фото: Дистрикт)

Замрзивачи су углавном на време обезбеђени, али увек недостаје још нешто. Ово је време и кад се ваља препустити хедонизму.
-Сланина, чварци, бели лук и добра ракија за уживање – поручује један Шапчанин.

Све је спремно за наредну седмицу (Фото: Дистрикт)

Кесе и гепеци аута су пуни, намирница има за целу следећу недељу.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима