Distrikt
Društvo U pokretu

TROGODIŠNJI PAVLE ZAPLIVAO ZA ČASNI KRST I ODUŠEVIO SRBIJU (VIDEO)

Najmlađi ali najhrabriji, tako bi se mogao opisati trogodišnji Pavle Rakić, koji je u pratnji svog oca plivao za Časni krst na Bogojavljenje u Šapcu. U prvom redu, u naručju tate Milana, Pavle je sve vreme slao poljupce i mahao okupljenim Šapčanima ničim ne pokazujući da mu je hladno.

Pavle u naručju oca Marka (Foto: Distrikt)

Kada bi se ostali učenici pomolili, otac bi ga učio da se krsti i moli. Pavlov potez mnogi su propratili pozitivnim komentarima, aplaudirajući njemu ali i porodici koja svoje dete vaspitava da neguje tradiciju i vrednosti.

Molitva za učenike (Foto: Distrikt)

Za Časni krst u Šapcu plivalo je oko 70 učesnika, među kojima tri dame.
Nakon osvećenja savske vode, krsta i blagoslova učesnika, usledilo je plivanje Savom u dužini od 33 metra, koji predstavljaju godine Hristovog života, a do Časnog krsta prvi je stigao Vojin Milenković iz Kruševca.

Plivalo sedamdesetak učesnika, među kojima i tri dame (Foto: Distrikt)

On je u Šabac došao na devojačku slavu svoje supruge, a kako je rekao, plivao je za svoju kćerku Petru i suprugu Tamaru.

Pobednik Vojin Milenković iz Kruševca. (Foto: Distrikt)

Ovaj događaj pratilo je više hiljada Šapčana, a organizator je bila Turistička organizacija Grada Šapca.

“Drago nam je što su Šapčani pokazali spremnost i želju da na ovaj veliki praznik zaplivaju i ispoštuju tradiciju i običaj plivanja 19. januara” – rekao je Dušan Simić, direktor TO Šabac.
U ime organizatora Turističke organizacije grada Šapca, direktor Dušan Simić uručio je poklon pobedniku kao i zahvalnice svim učesnicima.

Svideo vam se tekst?