Дистрикт
Друштво

„ТАТИНА МУЊА“ РАЗБИЛА КРУШКУ НА ШАБАЧКОМ ВАШАРУ

Од малих ногу је татина Муња, а сада је јасно и зашто – петнаестогодишња Милијана Кузмановић запалила је друштвене мреже снимком на ком из првог покушаја разбија чувену вашарску крушку. Она вози комбајн, трактор, ауто, обрађује хектаре земље, одржава породичне пластенике, кува, иде у школу и сања да камионом обилази Европу.

Милијана на Вашару (Извор: приватна архива)

Први пут, па јаче него мушко! Најпознатија справа за мерење снаге на Вашару, под Милијанином песницом одскочила је до самог врха скале, а аларм почео да завија.

– Имала сам жељу да ударим крушку, нисам никада раније. Ударила сам и освојила 791 од максималних 900 поена – прича Милијана, којој је ово потпуно природна ствар.

Брат је вриснуо, а вашарџије су застале да виде ко је то тако јак. Снимак је брзо почео да се шири друштвеним мрежама.

– Тата, мама и брат нису могли да верују. Одушевили су се. Брат је ударио око 720, пре мене су ударали неки дечаци и девојчице и резултат им је био око 300-400 – прича Милијана.

Изненадила је другарице и другове, али и своју фамилију. Хтела је, кажу, да окуша и овде снагу, али нико није могао да замисли да ће победити многе спортисте и спортисткиње, наизглед јаче и сасвим сигурно искусније од ње.

-То вече на вашару је баш желела да удари крушку јер никада пре није пробала. Ја сам решила да је снимим да то имамо за себе. Нико није очекивао да ће толико јако ударити, тек кад смо видели број, били смо свесни њене снаге – каже мајка Милица.

И вредна лепа (Извор: приватна архива)

Иако навикли да код куће обавља  мушке послове, ни родитељи се нису надали да ће њихова мезимица, без много труда, бити боља од свих.

– Када сам дошла на посао, моје колеге су гледале снимак, а јадан од њих ми је рекао: „ Мицо, све ти је зетове једним ударцем отерала“ – прича мајка Милица.

Уследили су коментари – „Пазите се, са овом девојком нема шале“. То су јој рекли и другари и другарице.

У августу је напунила тек 15, а већ одавно је зрелија од својих вршњака. На породичном имању у Вукошићу, очева је десна рука. И брзина и снага потребни су за оно што она ради, па не чуди што је и Владимирци и Шабац знају као „Татину Муњу“, како себе зове на Фејсбуку.

– Она вози комбајн, трактор и ради све послове на селу. Ми имамо пластенике и она је, кад је посао у питању, увек прва – прича мајка.

Из комбајна (Извор: приватна архива)

Милијана је прва година средње школе, смер кувар, али намерава да остане на селу.

– Ништа ми није тешко. Ја волим да радим све послове на селу. И волела бих да возим камион. О томе маштам. Поред тога волим моторе и са татом идем на све мото скупове – прича ова млада девојка.

Она је татина миљеница, али и његова муња. Родитељи су јој ослонац а она њима подршка, јер жели да остане на својој земљи и да сопственом снагом обрађује земљу која их храни.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима