Distrikt
U fokusu

ŠAPČANIN U CENTRU PAŽNJE MEDIJA – TRI DANA NEIZVESNOSTI

Šapčanin Vladan Čolić ovih dana bio je pod lekarskom, ali i medijskom lupom, s obzirom na to da je je tri dana proveo u karantinu zbog sumnje na korona virus. On je na Infektivnom odeljenju šabačke Opšte bolnice „dr Laza K. Lazarević“ zadržan po povratku sa Tajlanda. Posle tri dana neizvesnosti i iščekivanja rezultata testa, potvrđeno je da se radi o sezonskom gripu, nakon čega je pušten kući. Kaže da su mu lekari ulivali poverenje, ali da mu je laknulo tek kada su stigli rezultati.
– Imao sam temperaturu i groznicu, a s obzirom da dugo nisam bio bolestan, a imam i problem sa alergijskom astmom, pa da se to ne bi iskomplikovalo, otišao sam do hitne pomoći da se javim. Rekao sam da sam bio na Tajlandu, a kada je doktorka to čula, ona me je pitala pre koliko sam se vratio. Kada sam joj rekao da je to bilo pre petnaestak dana, ona mi je objasnila da postoji procedura po kojoj bih morao da odem u karantin. To mi u prvom trenutku nije bilo prijatno, mada, kada sam došao u karantin, bio sam u normalnoj sobi uz svu potrebnu medicinsku negu i odmah je tenzija splasnula – priča Vladan Čolić, Šapčanin koji je proveo 72 sata u karantinu zbog sumnje na korona virus.

Nakon trodnevne strepnje, lakše se diše (Foto: privatna arhiva)

On ističe da je samo zahvaljujući pribranosti lekara, koji su mu ulivali poverenje bio smiren nakon saznanja da postoji sumnja na korona virus, jer je boravio na zaraženom području.
– Osoblje je bilo veoma ljubazno, kao i doktor specijalista, objasnili su mi koja je procedura i ohrabrili me da što bezbrižnije protekne taj period. Meni je delovalo da su spremni za sve, nisu paničili, već su mi lepo objasnili proceduru, tako da moram da priznam da me je to umirilo. Bili su neobično obučeni i to je izgledalo kao u nekom filmu. Posle 24 sata su mi objasnili da nije u pitanju korona virus, iako su na društvenim mrežama mnogi širili dezinformacije – priča.
Svi su se raspitivali za njegovo stanje, a u gradu na Savi vladala je panika sve dok nije potvrđeno da je test negativan, te da je po sredi sezonski grip.
– Prijatelji su bili zainteresovani šta se događa sa mnom, ali niko nije paničio. Ja, takođe, nisam bio u panici. Dosta putujem i znam da svaka vrsta panike samo stvara dodatne probleme u takvim situacijama. Na aerodromima se pravi gužva i povećava šansa da tako dođe do infekcije, a ja mislim da je ovo situacija kao i sa svim drugim, ptičjim, svinjskim i ostalim vrstama gripa. Najmlađa kćerka me je opomenula kad sam krenuo da obratim pažnju na korona virus jer je iz Kine prešao na Tajland, tako da sam tih dana mnogo razmišljao i bilo mi je važno da se što pre vratim porodici – priznaje Vladan Čolić

Svideo vam se tekst?