Дистрикт
У фокусу

ШАПЧАНИН У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ МЕДИЈА – ТРИ ДАНА НЕИЗВЕСНОСТИ

Шапчанин Владан Чолић ових дана био је под лекарском, али и медијском лупом, с обзиром на то да је је три дана провео у карантину због сумње на корона вирус. Он је на Инфективном одељењу шабачке Oпште болнице „др Лаза К. Лазаревић“ задржан по повратку са Тајланда. После три дана неизвесности и ишчекивања резултата теста, потврђено је да се ради о сезонском грипу, након чега је пуштен кући. Каже да су му лекари уливали поверење, али да му је лакнуло тек када су стигли резултати.
– Имао сам температуру и грозницу, а с обзиром да дуго нисам био болестан, а имам и проблем са алергијском астмом, па да се то не би искомпликовало, отишао сам до хитне помоћи да се јавим. Рекао сам да сам био на Тајланду, а када је докторка то чула, она ме је питала пре колико сам се вратио. Када сам јој рекао да је то било пре петнаестак дана, она ми је објаснила да постоји процедура по којој бих морао да одем у карантин. То ми у првом тренутку није било пријатно, мада, када сам дошао у карантин, био сам у нормалној соби уз сву потребну медицинску негу и одмах је тензија спласнула – прича Владан Чолић, Шапчанин који је провео 72 сата у карантину због сумње на корона вирус.

Након тродневне стрепње, лакше се дише (Фото: приватна архива)

Он истиче да је само захваљујући прибраности лекара, који су му уливали поверење био смирен након сазнања да постоји сумња на корона вирус, јер је боравио на зараженом подручју.
– Особље је било веома љубазно, као и доктор специјалиста, објаснили су ми која је процедура и охрабрили ме да што безбрижније протекне тај период. Мени је деловало да су спремни за све, нису паничили, већ су ми лепо објаснили процедуру, тако да морам да признам да ме је то умирило. Били су необично обучени и то је изгледало као у неком филму. После 24 сата су ми објаснили да није у питању корона вирус, иако су на друштвеним мрежама многи ширили дезинформације – прича.
Сви су се распитивали за његово стање, а у граду на Сави владала је паника све док није потврђено да је тест негативан, те да је по среди сезонски грип.
– Пријатељи су били заинтересовани шта се догађа са мном, али нико није паничио. Ја, такође, нисам био у паници. Доста путујем и знам да свака врста панике само ствара додатне проблеме у таквим ситуацијама. На аеродромима се прави гужва и повећава шанса да тако дође до инфекције, а ја мислим да је ово ситуација као и са свим другим, птичјим, свињским и осталим врстама грипа. Најмлађа кћерка ме је опоменула кад сам кренуо да обратим пажњу на корона вирус јер је из Кине прешао на Тајланд, тако да сам тих дана много размишљао и било ми је важно да се што пре вратим породици – признаје Владан Чолић

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима