Distrikt
Zanimljivosti

ŠAMPION U JEDENJU PAPRIČICA LJUĆIH OD ODBRAMBENOG BIBER SPREJA

Šapčanin Dragan Đuričić pobednik je takmičenja u jedenju čili paprika čija ljutina iznosi tri miliona i dvesta hiljada skovila! Aktuelni šampion u jedenju ljutih papričica za 2020. godinu pobedio je na takmičenju koje je nedavno održanu u Šidu i to u 21. krugu, tako što je u svakom prethodnom pojeo sve ljute paprike koje su mu servirali, ali i najljuće slovačke kobasice.

Šampion u jedenju ljutog (Foto: Distrikt)

Ljute papričice Draganu Đuričiću su omiljena salata. O ukusima ne raspravlja, ali za svoju omiljenu hranu samo kratko konstatuje.
– Za mene su paprike veoma ukusne i nisu ljute, a za običnog čoveka verujem da je to ljuto – kaže Dragan, aktuelni šampion u jedenju ljutih paprika, koji bez mnogo muke jede hranu čija ljutina nadmašuje jačinu odbrambenog biber spreja.

Jede paprike od 3.200.000 skovila (Foto: Distrikt)

Da on nije običan čovek dokazao je na takmičenju u jedenju ljute paprike, koje je nedavno organizovano u okviru 23. Sremske svinjokoljijade i kobasicijade. Bez problema izdržao je sve – od najslabije čili papričice od 250 hiljada skovila, zatim najljuće na svetu slovačke kobasice, paprika od 1,2 miliona skovila u trećem krugu, preko specijalnih papričica od 2,2 miliona jedinica na skovil skali, pa do onih kakve nikada u životu nije probao, da bi stigao do šampionske titule.
– Posle svakog kruga su pitali da li nastavljam dalje, da li mi je dobro. Moj odgovor je uvek bio da nastavljam, tako da sam pobedio u 21. krugu. Ja čak nisam pio ni mleko, jer nisam znao da to malo hladi stomak, sve dok mi nisu skrenuli pažnju. Organizatori su bili zapanjeni, rekli su da nikada nisu videli čoveka da može da pojede toliko ljutog – priča ovaj Šapčanin, nosilac nesvakidašnje titule.

Nije znao da sme da ublaži ljutinu (Foto: Distrikt)

Iako su svi očekivali da se preda u trećem krugu, što se uglavnom događa na ovakvim nadmetanjima, on je izdržao sedam puta duže.
– Čak su se svi šalili da organizatori neće imati dovoljno paprika. Ja se nikada nisam susreo sa takvom ljutinom, međutim, to očigledno nije bilo dovoljno ljuto za mene – priča Dragan.

Za njega nema dovoljno ljute hrane (Foto: Distrikt)

Ljute papričice, ren i ljute salate omiljena su mu hrana, koju veoma lako podnosi. Međutim, i sam priznaje da je ovo takmičenje, izazov koji nije bio ni nalik uobičajenom jedenju ljutih papričica.
– Gori bukvalno sve, nepce, obrazi unutra, kompletna sluzokoža. Onda kad progutaš bukvalno zapali grlo, a u želucu se oseća toplina i ljutina. Meni to prija. Međutim, ja nisam nikada gledao ta takmičenja jer sam se na ovo sasvim slučajno prijavio kada sam bio na kobasicijadi, ali sam izdržao – objašnjava debitant i šampion u ovoj neobičnoj disciplini.

Nastaviće da se takmiči (Foto: Distrikt)

Ovo iskustvo za njega je posebno, a izvukao je i zanimljiv zaključak.
– Ja sam siguran da je teže pobediti u jedenju ljutih paprika, nego na izborima – priča kroz šalu.
Aktuelni srpski šampion namerava da nastavi da se takmiči u ovoj disciplini jer je sada zaključio da mu dobro ide.

Svideo vam se tekst?