Дистрикт
Друштво

Šabački motoristi osvajaju put dug 20.000 kilometara

Trojica šabačkih motociklista krenuće put Mongolije, kako bi osvojili ono što im je do sada bilo nedostižno. Za put dug 20.000 kilometra, koji će trajati oko mesec i po dana, odlučili su se da bi upoznali zemlju o kojoj su samo čitali i gledali na televiziji.

Poslednje pripreme pred neosvojivu destinaciju

Dok na navigaciji podešavaju rutu Srbija – Mongolija, oseća se uzbuđenje. Vodi ih želja da upoznaju drugu kulturu, a podstiče adrenalin da do cilja stignu motorima.
“Spremni smo sasvim. Nabavili smo šatore, vreće za spavanje i sve što nam je potrebno. Želimo da kampujemo na Bajkalskom jezeru i u pustinji Gobi. Jednostavno, jedna avantura koju želimo zajedno da proživimo”, kaže Dejan Isaković iz Moto kluba “Čivija”.

Dogovori pred izazov

Spremni su za sve izazove, nepristupačne terene i neasfaltirane puteve.
“Očekuje nas nekoliko hiljada kilometara makadama i loših puteva. Na to smo spremni. Spremni smo na kišu, blato, neizvesnost…Ipak, za nas je to neopisivo. Zamislite kada deset sati sedite na sedištu motora i vozite dok ne ispraznite rezervoar do kraja”, objašnjava Nikola Kacin.

Već su osvojili Evropu i Afriku

Pratiće ih jedno terensko vozilo, sa vozačem i snimateljem. Ukoliko sve bude teklo po planu, put bi trebalo da savladaju za 45 dana. Oslanjaju se na iskustvo jer su do sada osetili baltičku turu, putovali do Sicilije i Španije, motorom stigli do Afrike. Među uspomenama mnogo uzbudljivih putovanja ali i nazaboravno iz Sahare.

Uzbudljivo putovanje kroz Saharu

“Stigli smo do Sahare u večernjim satima. Onda smo pitali neke mlade momke kuda da idemo dalje. Oni su nam pokazali put, misleće da želimo neko posebno iskustvo. Odjednom, pred nama se stvorio samo pesak. Par sati smo lutali neznajući gde smo ni kako ćemo odatle izaći. Kada smo ugledali oazu, za nas je to značilo spas. Tu smo ostali do jutra, a tek onda krenuli napred”, priča Dejan.
Imanju planove i za nove destinacije, a na tom spisku je ruta 66 u Americi. Posle ove sve će biti lakše.

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима