Дистрикт
У покрету

ШАБАЧКА ГИМНАЗИЈАЛКА ПРЕДСТАВЉА СРБИЈУ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

Шапчанка Јања Јанковић изабрана је за младу амбасадорку Европе. У конкуренцији 70 кандидата из Србије, Јања се пласирала међу десеторо младих европских аташеа и амбасадора који ће представљати нашу земљу.
Жеља да представља своју земљу јој се остварила. Али, није билa довољна само жеља.

Изабрана за амбасадорку Европске Уније (Фото: Дистрикт)

Требало је, најпре, да у кратком видеу убеди гласаче да баш она заслужује да буде европски амбасадор и то у конкуренцији младих Западног Балкана.
– Ушла сам у топ 12 највише рангираних у својој држави и то ми је омогућило да идем у последњи круг такмичења, где је жири одабрао својих 10 фаворита, односно 5 амбасадора и 5 аташеа – објашњава млада Јања пут до ове сјајне улоге.

Овако се представила млада Шапчанка (Фото: Дистрикт)

Томе је претходило улагање у знање, па се млада шабачка гимназијалка окушала у глуми, певању, тренира одбојку, предводи ученички парламент, активна је и у Савету младих града. Жели да студира међународне односе, али и пусти свој глас и чује туђе ставове. Има јасан циљ шта ће радити као млада амбасадорка.

Лепа и талентована (Фото: Дистрикт)

– Мој циљ тренутно је да оформимо мини блог, Јутјуб канал, који ће бити попут енциклопедије за младост 21. века, односно за људе који желе да постану ерудите 21. века – представља своје планове Јања.

Бројна интересовања квалификовала су је за ову позицију (Фото: Дистрикт)

Плени и у друштву, и то осећају њени пријатељи. О њој имају само речи хвале.
– Јања је заиста пример како би девојка у данашње време требало да изгледа, како да се понаша, каква интересовања да има. Много сам поносна на њу – прича другарица Јована Арсеновић.

Глас јој је најдражи адут (Фото: Дистрикт)

На Јањин успех поносни су и у њеној школи. Није чудо што је и професорима подједнако драга, јер са таквом децом, право је задовољство радити.
– Осим доброг предзнања, жеље, воље страсти да учи и да се увек усавршава, Јања је једно дивно васпитано дете, што не могу да кажем да је данас реткост, али је свакако предност у овим временима. Могу само да будем срећна што је Јања била у мом одељењу, што сам имала част да се са њом дружим, и са њом да разговарам – истиче разредна старешина Љиљана Димитрић.
Њен глас ће се сигурно чути, а ово је прилика да га сви запамте.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима