Дистрикт
У фокусу

Romantika na svakom koraku

Želeći da otkriju koje su to lokacije važne Šapčanima, za koje ih vezuju pozitivne emocije, Grad Šabac na zvaničnoj Fejsbuk stranici pokrenuo je interaktivnu mapu na kojoj Šapčani mogu da označe mesto u gradu gde su se prvi put poljubili. Akcija “Šabac grad ljubavi” pokrenuta je povodom Dana zaljubljenih, a kako ističu u gradskoj upravi, rezultat je novog, modernog i interaktivnog načina komunikacije koji sprovodi grad Šabac na društvenim mrežama.

Najljubavnija mesta u Šapcu

Najljubavnija mesta u Šapcu

Nikola i Vladanka ovde su se poljubili prvi put. Mali parkić, kod šabačkog Partizana za njih je i danas podjednako romantično mesto.
„Danas posle dvanaest godina mnogo se promenilo, ali kod nas je sve ostalo isto“, kaže Nikola Kulezić.

Vladanka i Nikola ne mestu prvog poljupca

Vladanka i Nikola ne mestu prvog poljupca

Klupe, parkovi, obala reke, nemi su svedoci najlepših uspomena. Tu su uz poljupce izgovorene najlepše reči i osećanja.
„Meni su mnoga mesta u Šapcu romantiča, među njima je svakako i Veliki park“, kaže Marija Tadić.
A u otkrivanju tih mesta u Šapcu pomogla je anketa koju je pokrenuo grad na fejsbuk stranici. Na mapi najljubavnijih mesta bitku vode Stari grad, naselje Trkalište, stadion „Mačva“, Letnjikovac, Veliki park.

Zaljubljeni par

Zaljubljeni par

„Naša ideja je bila da povodom Dana zaljubljenih, napravimo „ljubavnu geografiju Šapca“, da otkrijemo romantično lice našeg divnog grada. Akcija je rezultat jednog novog, modernog i interaktivnog načina komunikacije koji sprovodi grad Šabac na društvenim mrežama, a koji je fokusiran, kao i sve ostale funkcije grada – na građanina i njegov život. Ovaj put smo komunicirali na zabavan, moderan i duhovit način“, kaže Milica Simić.

Mesto za romantiku

Mesto za romantiku

Više od 115.000 ljudi je videlo akciju na zvaničnoj fejsbuk stranici Grad Šabac, oko 250 građana je označilo na mapi lokaciju svog prvog poljupca, a više od 1100 Šapčana je lajkovalo akciju. Neki su tajnu prvog poljupca podelili sa nama.
„Uh, to je bilo baš davno. Imala sam osamnaest godina i desilo se na Savi“, priča kroz smeh Šapčanka ne želeći da otkrije ime.

Poljubac na mestu za ljubljenje

Poljubac na mestu za ljubljenje

Reka Sava oduvek je važila za romantično mesto, pa je tako i nastala čuvena pesma „Voleo sam u Šapcu kraj Save“. Nisu sve ljubavi završile u pesmama, ali jesu u srcu.
„Ovde. Baš ovde se to desilo. Zbog toga stalno dolazim na Savu, trčim, prisećam se i uživam“, kaže Vanja Vidaković.


Za one koji nisu pronašli svoje mesto, kreativni su ga obeležili, i to preko puta Stadiona „Mačva“. Na trotoaru, u kvadratu, icrtano je i označeno mesto za ljubljenje. Pa ko želi da voli, neka izvoli!

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима