Distrikt
U fokusu

PUST GRANIČNI PRELAZ PAVLOVIĆA MOST

Zbog pojave korona virusa u Srbiji privremeno su zatvorena 44 granična prelaza za drumski, železnički i rečni saobraćaj, i to prema Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko unutrašnjih graničnih prelaza. Granice Srbije su zatvorene za sve, sem za državljane, diplomate i strance koji imaju boravišnu dozvolu.

Pust granični prelaz Pavlovića most (Foto: Distrikt)

Granični prelaz Pavlovića most je naglo opusteo. Slična slika i u prvom pograničnom mestu Badovinci. Tek po koji automobil prođe, dok su ljudi uglavnom u kućama. U centru sela nešto drugačija slika jer je pijačni dan.
– Ja sam iz Slepčevića. Radim na pijaci, danas je pijačni dan – priča prodavac koji je opremljen maskom i rukavicama.

Pijačni dan pod maskama (Foto: Distrikt)

Svi prodavci nose, takođe, zaštitne maske i rukavice, i slušaju preporuke nadležnih. Opština Bogatić dezinfikovala je pijacu, kako bi svi oni koji dolaze bili bezbedni.
– Na ulici smo pod maskama, u kući ne, ali vodimo računa. Mora da se brine o zdravlju. Mušterijama dajemo robu tako što držimo odstojanje – pričaju prodavci.

Poneki građani na ulici (Foto: Distrikt)

Kada postavimo pitanje koliko imaju godina, stariji sugrađani odgovaraju uglavnom isto, manje od 65. Sličan odgovor daju i na pitanje zbog čega su na ulici i da li poštuju preporuke.
– Samo sam došla do pošte i odmah se vraćam. Dovezli su me kolima. Mora da se poštuje ono što nam govore – kažu.

Prazne ulice u Badovincima (Foto: Distrikt)

Ozbiljno su shvatili meštani Badovinaca da nema prelaska u Bosnu, pa niko više ne prelazi granicu što su ranije činili svakodnevno.

Svideo vam se tekst?