Дистрикт
Друштво

ПРВА ОНЛАЈН ПИЈАЦА У ШАПЦУ

Када су пијаце затворене због корона вируса, Шапчанка Данијела Гаврић покренула је онлајн продају пољопривредних производа. Волонтери поруџбине испоручују на кућну адресу, а брзом поштом шаље широм Србије.

Куповина из фотеље (Фото: Дистрикт)

Поврће, свежу салату, прерађевине, јаја, млечне производе могу се поручити позивом на број онлајн пијаце, а поруџбина ће бити испоручена у року од пола сата, сат, у зависности од адресе становања. Тако ради онлајн Мачвански дућан. Данијела Гаврић дошла је на ту идеју када су пијаце затворене, а пољопривредницима отежан пласман производа. Отворила је страницу на друштвеним мрежама и почела продају.
– Стављали смо њихове производе, нудили основне намирнице које су потребне свима, као што су прерађевине, јаја, брашно, све оно што се купује у редовној продаји, сваки дан. Оно што поруче буде испоручено у току дана, у току пре поднева, неко од наших млађих волонтера одвезе на лице места, на кућну адресу – каже Данијела Гаврић.

Велики избор производа (Фото: Дистрикт)

То много значи Драгани Ђукановић која сада свој димљени сир продаје практично од куће.
– Познато је да сада у селу има доста пољопривредних радова, И ми време које би провели на пијаци боље да искористимо у својим баштама, а купци наруче производе путем брзе поште, или ако је то ближе на кућну адресу добију своје производе – прича Драгана Ђукановић.

Производе продаје од куће (Фото: Дистрикт)

Производе шаљу брзом поштом широм Србије, а у Београду неколико пута недељно испоручују робу купцима.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима