Distrikt
U fokusu

PRODAJE GITARU ZA LEČENJE NEPOZNATOG DEČAKA! “JA DRUGU MOGU DA KUPIM, A ON ZDRAVLJE NE MOŽE”

Kada je video u medijima priču o dečaku kom su potrebna sredstva za odlazak na operaciju u inostranstvo, Goran Pakljanac iz Šapca, profesionalni muzičar, odlučio je da proda svoju gitaru i pomogne dečaku, iako ga nikada nije video. Na Fejsbuk profilu objavio je oglas i pozvao i druge da dele objavu kako bi što više ljudi videlo.
„Zamolio bih sve koji vide ovu objavu,  da je pročitaju i proslede dalje. Evo o čemu se radi:
Luki Mijailoviću iz Majura kod Šapca, kome je dijagnostikovana bolest krvnih sudova u mozgu, ovih dana se prikuplja novčana pomoć za odlazak na operaciju u Istanbul. Odlučio sam da dam na prodaju jednu unikatnu gitaru iz moje kolekcije i sav novac da poklonim Luki i njegovim roditeljima. Osoba koja kupi gitaru, učiniće dobro delo i postaće vlasnik savršenog instrumenta.
Cena je 100.000 dinara, a karakteristike gitare i sve drugo što ga bude zanimalo, neka kontaktira lično mene. Neko sigurno može na drugi način da pomogne, ja mogu samo ovako. Hvala i srećno!“, napisao je ovaj humani Šapčanin.

Gorna Pakljanac, plemeniti Šaplanin (Foto: privatna arhiva)

Iako dečaka nikada nije video, priča ga je ganula i odmah je odlučio da učini ovaj retko plemenit gest.
– Ja gitaru mogu kupiti, a on zdravlje ne može – kaže Goran, koji je nerado pristao da se ova informacija objavi, jer ne želi da svoj gest koristi radi medijske pažnje, već samo da pomogne dečaku.

Gitara koju prodaje za lečelje dečaka (Foto: privatna arhiva)

Međutim, gitara koju prodaje ima posebnu priču, a već jednom je pomogla u rešavanju finansijskih problema.
– Ta gitara pravljena je za mog druga iz centralne Srbije. Međutim, kada je on zapao u finansijske probleme, ja sam odlučio da je kupim – priča Goran, koji je vlasnik ove gitare tek nekoliko meseci.
Iako je oglas tek objavio, bilo je nekoliko poziva. Međutim, odmah su usledila razočaranja.
– Neki su zvali i pokušali da se pogađaju. Ne znam šta da kažem na to. Ova gitara vredi mnogo više, ali ja sam dao simboličnu cenu samo sa ciljem da prikupim taj novac – kaže pomalo razočaran.
Inače, Goran je otac četvoro dece. O svom plemenitom delu ne želi previše da priča, već ima samo cilj da dečaku pomogne. Nije čak ni kontaktirao sa porodicom dečaka, ali veruje da će ih upoznati onoga dana kada im bude uručio novac.

Svideo vam se tekst?