Дистрикт
У фокусу

ПРОДАЈЕ ГИТАРУ ЗА ЛЕЧЕЊЕ НЕПОЗНАТОГ ДЕЧАКА! “ЈА ДРУГУ МОГУ ДА КУПИМ, А ОН ЗДРАВЉЕ НЕ МОЖЕ”

Када је видео у медијима причу о дечаку ком су потребна средства за одлазак на операцију у иностранство, Горан Пакљанац из Шапца, професионални музичар, одлучио је да прода своју гитару и помогне дечаку, иако га никада није видео. На Фејсбук профилу објавио је оглас и позвао и друге да деле објаву како би што више људи видело.
„Замолио бих све који виде ову објаву,  да је прочитају и проследе даље. Ево о чему се ради:
Луки Мијаиловићу из Мајура код Шапца, коме је дијагностикована болест крвних судова у мозгу, ових дана се прикупља новчана помоћ за одлазак на операцију у Истанбул. Одлучио сам да дам на продају једну уникатну гитару из моје колекције и сав новац да поклоним Луки и његовим родитељима. Особа која купи гитару, учиниће добро дело и постаће власник савршеног инструмента.
Цена је 100.000 динара, а карактеристике гитаре и све друго што га буде занимало, нека контактира лично мене. Неко сигурно може на други начин да помогне, ја могу само овако. Хвала и срећно!“, написао је овај хумани Шапчанин.

Горна Пакљанац, племенити Шапланин (Фото: приватна архива)

Иако дечака никада није видео, прича га је ганула и одмах је одлучио да учини овај ретко племенит гест.
– Ја гитару могу купити, а он здравље не може – каже Горан, који је нерадо пристао да се ова информација објави, јер не жели да свој гест користи ради медијске пажње, већ само да помогне дечаку.

Гитара коју продаје за лечеље дечака (Фото: приватна архива)

Међутим, гитара коју продаје има посебну причу, а већ једном је помогла у решавању финансијских проблема.
– Та гитара прављена је за мог друга из централне Србије. Међутим, када је он запао у финансијске проблеме, ја сам одлучио да је купим – прича Горан, који је власник ове гитаре тек неколико месеци.
Иако је оглас тек објавио, било је неколико позива. Међутим, одмах су уследила разочарања.
– Неки су звали и покушали да се погађају. Не знам шта да кажем на то. Ова гитара вреди много више, али ја сам дао симболичну цену само са циљем да прикупим тај новац – каже помало разочаран.
Иначе, Горан је отац четворо деце. О свом племенитом делу не жели превише да прича, већ има само циљ да дечаку помогне. Није чак ни контактирао са породицом дечака, али верује да ће их упознати онога дана када им буде уручио новац.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима