Distrikt
Društvo

PET PAROVA DOBILO BLIZANCE – TO SE NE PAMTI U LOZNIČKOM KRAJU

Da život ipak pobeđuje, dokaz stiže iz Loznice. U ovom kraju, tokom vanrednog stanja pet parova dobilo je blizance. Bebe će od grada dobiti posebne poklone, a da bi podstakli natalitet, u Loznici, koja je sada dobitnik priznanja “Zlatna kolevka”, nastaviće sa merama populacione politike.

Ponosni roditelji (Foto: Distrikt)

Aleksu i Mašu roditelji su čekali punih osamnaest godina. Posle duge i neizvesne borbe, neuspehe, razočaranje i suze, zamenio je dečiji osmeh za koji sada žive.
– Sreća je neizmerna, to ne može da se opiše rečima, mora da se doživi tako nešto da bi moglo da se objasni. I do sada sam bila ispunjena, a sada sam potpuna – kaže Danijela Tadić, majka novorođenčadi.

Za deset dana pet pari blizanaca (Foto: Distrikt)

Kada su se najviše radovali, stiglo je vanredno stanje, ali okolnosti u kojima su se našli, nisu mnogo uticale na beskrajnu sreću.
– Fokusirani smo na njih, samo o njima mislimo, to nam je najvažnije. Ne znamo ni koji je dan, samo da njima bude dobro – priča otac Dušan Tadić.

Od početka vanrednog stanja rođeno 106 beba (Foto: Distrikt)

Ali, tu nije kraj lepim vestima. U isto vreme rođeno je toliko parova blizanaca, što se ne pamti u lozničkom kraju.
– Od početka vanrednog stanja u Loznici je rođeno 106 beba. A samo u proteklih nekoliko dana 5 porodica je dobila blizance. To je vest koja nas je posebno obradovala – ističe Tanja Glišić Matić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Specijalni pokloni za bebe (Foto: Distrikt)

Zbog mera populacione politike, Pokret “Tri plus” dodelio je Loznici priznanje “Zlatna kolevka”. A za sve parove blizanaca koji su rođeni u vanrednom stanju grad je pripremio posebne poklone.
– U jedom užasnom vremenu, vodeći ovu borbu sa nevidljivim neprijateljem, možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo – ovde je pobedio život – napominje Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

Jelena i Dragan takođe očekuju blizance (Foto: Distrikt)

Pobeđivaće i dalje, i u domu Jelene i Dragana, koji takođe čekaju blizance.
– Čekamo dva dečaka, polovinom avgusta je termin, nadamo se da će sve proteći kako treba – uzbuđeni su Dragan i Jelena Tadić.
A onda će imati o čemu da pričaju svojoj deci, jer su o njima posebno brinuli u ovim vanrednim okolnostima.

Svideo vam se tekst?