Дистрикт
У фокусу

Oni fiziku vole i znaju

Šabački osnovci na Državnom takmičenju iz fizike osvojili su 21 nagradu (10 prvih, 4 druge i 7 trećih), kao  i 3 pohvale. Na Srpsku fizičku olimpijadu plasiralo se 6 učenika; Maša Đurić, Anja Petrović, Uroš Pantelić, Luka Kandić, Dušan Obradović i Luka Popović.

Osvojili čak 21 nagradu

Učenici škole Foton koji su osvojili prve nagrade su: Maša Đurić, Anja Petrović, Uroš Pantelić, Luka Kandić, Dušan Beguš, Andrej Šestić, Marija Savić, Marija Novaković, Stevan Marinković i Mihailo Berić. Druge nagrade su osvojili: Dušan Obradović, Luka Popović, Iva Mijailović i Dario Radojičić. Treće nagrade su osvojili: Vuk Gligorić, Matija Popović, Milica Mirković, Joakim Radojević, Jana Janković, Veljko Božić i Lenka Rosić. Pohvaljeni su Noelle Garjetović, Marija Živanović i Matija Novaković.
Nedavno su se sa Državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce šabački učenici vratili sa 20 nagrada i 5 pohvala. Dva učenika su se plasirala na Srpsku fizičku olimpijadu.
Mladi fizičar, Aleksandar Stanojčić, učenik drugog razreda Matematičke gimnazije takmičio se u opštoj grupi sa učenicima trećeg i četvrtog razreda i u jakoj konkurenciji, kao osmi na listi, plasirao na Srpsku fizičku olimpijadu. Zajedno sa Aleksandrom na SFO se plasirala i Ivana Burmazović, učenica 4. razreda gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Loznice.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима