Distrikt
Društvo

NIKOGA NEĆEMO OSTAVITI GLADNOG! VLASNICI RADNJE IZ LIPOLISTA DELE OBROKE SIROMAŠNIMA

Na vratima jedne mesare u selu Lipolist, u okolini Šapca, osvanula je poruka koja je oduševila Srbiju. U oglasu zalepljenom na izlogu mesare u centru sela vlasnici poručuju da niko neće biti uskraćen za hranu ako nema novca da plati!

Poruka koja je oduševila Srbiju (Foto: Distrikt)


„Dragi sugrađani, za osobe koje ne mogu sebi da priušte kuvan obrok, dajemo besplatno! Mesara Jevtić nikoga neće ostaviti gladnim”, glasi poruka za koju su mnogi rekli da zaslužuje veliki naklon.

Mesara Jevtić (Foto: Distrikt)


Humani gest njihovih komšija oduševio je meštane, a neverovatan broj pozitivnih komentara dobili su na društvenim mrežama. Međutim, vlasnici mesare kažu da im to nije bio cilj, već su želeli da pokažu empatiju sada kada je ona najpotrebnija.

– Pošto nam ostaje obroka viška svaki dan, jer smo novi u poslu, mi smo odlučili da pozovemo ljude skromnijeg materijalnog stanja da se jave i dođu po hranu. Moja supruga je predložila tu ideju, a onda smo je zajednički realizovali – kaže Darko Jevtić.

Što pretekne, daju kome je potrebno (Foto: Distrikt)


Svi su pozitivno reagovali, a kada se vest proširila, počeli su da se javljaju oni koji nemaju dovoljno novca da sami priušte kuvanu hranu.
– Davali smo desetak obroka svaki dan. Juče smo čak dali 24 obroka i nastavićemo da dajemo. Trudićemo se dokle god budemo imali viška hrane da delimo onima kojima je ona potrebna – kaže humani Darko, čijoj porodici se ovih dana meštani klanjaju.

Spremaju naveliko (Foto: Distrikt)


Njihov gest oduševio je mnoge, a vest se proširila celom zemljom, pa im se ljudi javljaju sa svih strana da im čestitaju.
– Prava stvar! Svaka im čast! To je fenomenalno. Oni su veliki ljudi. Primetio sam da dolaze mnogi i da su zahvalni – kaže komšija Miroslav Stevanić.

Juče podelili 24 obroka (Foto: Distrikt)

– Lep gest. Malo je takvih koji su kao oni, ja to nikad nisam videla. Prvo sam videla na Fejsbuku i oduševila se. Nažalost, u selu ima dosta onih kojima je pomoć potrebna, mnogima će to značiti – kaže Zorica Jovanović.

Misle i na druge (Foto: Distrikt)


Jevtići ne očekuju zahvalnost, već im je, kako kažu dovoljan osmeh koji vide na licima onih koji ovde dođu po besplatan ručak.

– Verujte da smo ispunjeni. Kada dođe neko ko nema hranu, oseti se toplina. Predivan je osećaj. Rodbina nam čestita, ali i oni koji nas ne poznaju – kaže Darko, čija porodica je ovde poznata po humanosti.

Poznati po humanosti (Foto: Distrikt)


Vlasnici su bili nevoljni da se o njima priča u medijima jer smatraju da se ne treba hvaliti dobrim delima. Ipak, vredelo je ubediti ih samo sa jednim ciljem, da njihov gest podstakne i druge da slede primer ove časne porodice.

Svideo vam se tekst?