Distrikt
Društvo

NIJE BILO SVATOVA, RUČKA, MUZIKE I PLESA, ALI JE OVO BILO VENČANJE KAKVO SE U ŠAPCU NE PAMTI

Nemanja (25) i Milena Šobić (24), stali su pred matičara u Šapcu uprkos opasnosti od virusa. Oni su dokazali da ljubav pomera granice, a ni zaštitne maske nisu mogle da sakriju njihovu sreću. Nije bilo svatova, ručka, muzike i plesa, ali je ovo bilo venčanje kakvo se ne pamti. Kovid-19 poremetio je njihove planove, pa su umesto 26. aprila, za kada je bila zakazana svadba, sudbonosno da izgovorili pod maskama, samo u prisustvu kumova i matičarke. Ne žale mnogo što je venčanje moralo da se obavi u skromnom društvu i bez veselja, jer kako kažu, biće vremena da se sve nadoknadi.

Venčanje pod maskama (Foto: privatna arhiva)

Iako je sve bilo zakazano još prošle godine, kada su odlučili da se venčaju, Nemanja Šobić i njegova izabranica Milena iz Loznice, sudbonosno da izgovorili su u sali za venčanje u Šapcu u okolnostima koje će pamtiti do kraja života.
– Mi smo se pripremali uveliko za svadbu, ali bukvalno mesec i nešto dana pred zakazani datum venčanja uveli su vanredno stanje. Nismo imali izbora, nego da svadbu odložimo, a venčanje obavimo u ovim uslovima. Matičarka nam je rekla da je ovo istorijski događaj i da ćemo imati šta da pamtimo i prepričavamo celog života – priča Nemanja Šobić.
Za ovu priliku svi su imali zaštitne maske, a ceremonija venčanja obavljena je uglavnom uz poštovanje socijalne distance. Mladenci, nakon zvaničnog potpisivanja, jedno drugom su čestitali, a zabeležen je i jedinstven trenutak prvog bračnog poljupca sa maskama.
– Jeste bilo smešno, ali istovremeno i veselo. Činjenica je da nismo mogli posle ni u restoran, ali ovo je, sasvim sigurno trenutak koji ćemo dugo pamtiti. Iako nismo imali ni fotografa, telefonom smo taj trenutak pod maskama zabeležili – priča kroz smeh Nemanja.

Venčanju je prisustvovala samo kuma (Foto: privatna arhiva)

Mlada nije bacala ni bidermajer, jer nije imao ko da ga hvata.
– Šta ćemo, nije imao ko da hvata bidermajer, jer je osim nas na venčanju bila samo kuma, a ona je udata, pa nije bilo razloga da se bidermajer baca. Tako da ćemo i taj deo tradicije sa bacanjem cveća ostaviti za drugi put – pričaju mladenci.
Svadbu će organizovati kasnije, možda čak i zajedno sa krštenjem jer je Milena šesti mesec trudnoće.

Svideo vam se tekst?