Дистрикт
Друштво

НЕСТАНАК ЛИНЕ ПОДИГАО ШАБАЦ НА НОГЕ, А ОНА ЈЕ САМО ОТИШЛА ДА ТРАЖИ ГАЗДАРИЦУ

Лина, умиљата и послушна ретриверка, код породице Јелесић је пуних 11 година и никада није напуштала дом до пре неколико дана. Када се на друштвеним мрежама појавила информација да је Лина нестала, цео Шабац дигао се на ноге да је тражи.
– Мени се много људи јавило из разних делова Шапца и ја сам закључио на основу дојава да она не мирује, већ да обилази около. Онда сам попричао са једним пријатељем који је имао сличну ситуацију када је његова кћерка кренула да студира. Десило се да је њихова ретриверка отишла од куће да тражи кћерку – прича Миленко Јелесић.

Лина је коначно са својим власником (Фото: Дистрикт)

Та информација власницима је дала наду да можда и Лина тражи своју газдарицу која је баш тих дана почела да ради у другом граду.
– Моја супруга је почела да ради у Београду, одлази понедељеком ујутру, а враћа се петком увече. Тада је и Лина нестала и почела да је тражи по Шапцу – прича Јелесић.

Сви су мислили да је нестала, а она је тражила газдарицу (Фото: Дистрикт)

Стизале су фотографије Јелесићима са различитих страна. Јављали су грађани да су је видели у центру града, код аутобуске станице, у насељу Чавић. Међутим, власници би обично стигли касно. Шапчани су слали фотографије према којима је Лина за неколико дана обишла цео град. Закључак је био да неког заиста тражи. На крају, после десетак дана њене потраге, а и трагања власника за њом, Лина се сама вратила кући.
– Само да видите ту сцену кад се вратила. Кћерка је чула како улази у улицу јер се лавежом огласила. Прво је истрчала кроз двориште, измазила се са свима нама, а онда је прешла преко пута, где живи мајка моје супруге код које је Лина често са њом ишла, да види да ли није тамо – прича Миленко Јелесић.

Још један доказ љубави пса према човеку (Фото: Дистрикт)

Линин гест још један је доказ да пси немају границе када је верност у питању.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима