Distrikt
Društvo

NEMA PRELASKA PREKO GRANICE ZA POLJOPRIVREDNIKE DOK NE ODOBRI FEDERACIJA

Posle saopštenja Republičkog štaba za vanredne situacije  Republike Srpske u kom se javnost obaveštava da mačvanski poljoprivrednici u pogrničnom delu mogu prelaziti granicu uz odgovarajuće dokaze o posedovanju, oglasili su se iz Ministarstvo bezbednosti Federacije BIH navodeći da entitet ne može donositi odluku o režimu na granici. U saopštenju se napominje da je pitanje granice u isključivoj nadležnosti Veća ministara BIH te da Srbija mora poštivati suverenitet i integritet BIH. Iz Ministarstva bezbednosti navode i da je vrlo neprihvatljiv postupak Vlade Srbije da o nameri otvaranja malograničnih prelaza nije obavestila Ministarstvo bezbednosti i Ministarstvo inostranih poslova, već se direktno obratila Centru u Trebinju.
„Zahtev iz Republike Srpske, ako dođe oficijelnim putem u Ministarstvo bezbednosti, biće razmotren i, po eventualno pozitivnom mišljenju, upućen na odlučivanje Savetu ministara“, ističe se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da Vlada Srbije o svojoj nameri treba da uputi notu Ministarstvu inostranih poslova u Savetu ministara „koje će je, opet, proslediti Ministarstvu bezbednosti na postupanje“.

 

Svideo vam se tekst?