Distrikt
Društvo

MOLBA MEDICINSKE SESTRE IZ ŠAPCA – POMOZITE MI DA SE SVE OVO ZAVRŠI ŠTO PRE

Poruka na društvenim mrežama medicinske sestre Marine Popović (24) iz Šapca, koja radi na Infektivnom odeljenju šabačke bolnice, izazvala je brojne komentare i podršku građana zdravstvenim radnicima. Humana Šapčanka koja se, kao i njene kolege, za život pacijenata bori po dvanaest sati dnevno u skafanderu, kaljačama i rukavicama, zamolila je sve da ostanu kod kuće, a ona i njene kolege će se boriti za njihove živote kad god zatreba.
– To će biti moj život. Svaki dan. Čak i kad sam slobodna, jer mogu biti zaražena pre simptoma. Tako da, dok ovo ne prestane, moja stvarnost biće drugačija. Grliću svoje koleginice i kolege, jer su “prljavi” kao i ja, ali u najtežim danima neću osetiti dodir ljubavi ljudi koje volim. I tako nedeljama, mesecima – ko zna dokad, sve je do vas – napisala je na svom Fejsbuk profilu viša medicinska sestra Marina Popović, zaposlena na Infektivnom odeljenju šabačke Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević”.

“ Ja ću odraditi svoj deo posla, ali odradite i vi, ostanite kod kuće!” – poručila je Marina (Foto: privatna arhiva)

Dok leči i teši pacijente, umiruje i sebe, jer ona nema vremena za strah. Njenu emotivnu objavu video je veliki broj ljudi. Slali su joj poruke podrške, utešne i emotivne reči, a ona svima poručuje da ostanu sa svojim porodicama kod kuće.
– Ja danas idem raditi na odeljenje gde leže pacijenti koji možda imaju korona virus. Mene je bio strah otići, ali sam išla jer i njima treba pomoć. Mene niko nije pitao da li želim ići. Znam da sam morala ići.
Provešću na odeljenju ceo dan pomažući bolesnim ljudima. U tih 12 sati rada neću smeti skinuti masku, rukavice, niti odelo koje nosim.
Zato vas molim, dok sedite kući sa decom , dok ih grlite i gledate film – molim vas, pomozite mi da se ovo završi što pre. Moje će ruke biti prazne svaki dan, kako vaše ne bi morale. Ići ću sama u krevet sve dok bude lokalne transmisije virusa. Ostanite kući. Grlite svoju decu, spavajte sa svojim bračnim partnerima, cenite sve ono što mnogi od nas ne mogu. Ja ću odraditi svoj deo, molim vas i vi odradite vaš – napisala je Marina.

Svideo vam se tekst?