Дистрикт
Друштво

МОЛБА МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ ИЗ ШАПЦА – ПОМОЗИТЕ МИ ДА СЕ СВЕ ОВО ЗАВРШИ ШТО ПРЕ

Порука на друштвеним мрежама медицинске сестре Марине Поповић (24) из Шапца, која ради на Инфективном одељењу шабачке болнице, изазвала је бројне коментаре и подршку грађана здравственим радницима. Хумана Шапчанка која се, као и њене колеге, за живот пацијената бори по дванаест сати дневно у скафандеру, каљачама и рукавицама, замолила је све да остану код куће, а она и њене колеге ће се борити за њихове животе кад год затреба.
– То ће бити мој живот. Сваки дан. Чак и кад сам слободна, јер могу бити заражена пре симптома. Тако да, док ово не престане, моја стварност биће другачија. Грлићу своје колегинице и колеге, јер су “прљави” као и ја, али у најтежим данима нећу осетити додир љубави људи које волим. И тако недељама, месецима – ко зна докад, све је до вас – написала је на свом Фејсбук профилу виша медицинска сестра Марина Поповић, запослена на Инфективном одељењу шабачке Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић”.

“ Ја ћу одрадити свој део посла, али одрадите и ви, останите код куће!” – поручила је Марина (Фото: приватна архива)

Док лечи и теши пацијенте, умирује и себе, јер она нема времена за страх. Њену емотивну објаву видео је велики број људи. Слали су јој поруке подршке, утешне и емотивне речи, а она свима поручује да остану са својим породицама код куће.
– Ја данас идем радити на одељење где леже пацијенти који можда имају корона вирус. Мене је био страх отићи, али сам ишла јер и њима треба помоћ. Мене нико није питао да ли желим ићи. Знам да сам морала ићи.
Провешћу на одељењу цео дан помажући болесним људима. У тих 12 сати рада нећу смети скинути маску, рукавице, нити одело које носим.
Зато вас молим, док седите кући са децом , док их грлите и гледате филм – молим вас, помозите ми да се ово заврши што пре. Моје ће руке бити празне сваки дан, како ваше не би морале. Ићи ћу сама у кревет све док буде локалне трансмисије вируса. Останите кући. Грлите своју децу, спавајте са својим брачним партнерима, цените све оно што многи од нас не могу. Ја ћу одрадити свој део, молим вас и ви одрадите ваш – написала је Марина.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима