Distrikt
U fokusu

KOSTA JE POBEDIO KORONU – ZAHVALNOST DUGUJE MEDICINARIMA, A ŠAPČANIMA PORUČUJE DA SE ČUVAJU

Kosta Pavlović(49), dugogodišnji ton majstor Šabačkog pozorišta, jedan je od Šapčana koji su prošli kroz iskustvo zvano Kovid 19. Po izlasku iz bolnice na društvenoj mreži Fejsbuk apelovao je na sugrađane da se čuvaju i izrazio zahvalnost osoblju Opšte bolnice “Šabac”, koje mu je pomoglo da ovu krizu prevaziđe bez posledica.
“HVALA SVOM OSOBLJU OD ČISTAČICE DO DOKTORA NA INFEKTIVNOM I GRUDNOM TJ. KOVID ODELJENJU NA LJUBAZNOSTI, BRIZI, I NEZI PACIJENATA! HVALA SVIM PRIJATELJIMA NA PODRŠCI OVIH 12 DANA! VOLIM VAS SVE MNOGO! ČUVAJTE SEBE, SVOJE BLIŽNJE I SVE OSTALE OKO SEBE. HVALA SVIMA OD SRCA – napisao je na svom profilu ovaj Šapčanin.
Priznaje da priču o aktuelnom virusu nije doživljavao preterano ozbiljno, misleći da ne spada u ugroženu kategoriju. Nije siguran kada i gde se zarazio, a prvi simptomi podsećali su na uobičajeno kašljucanje bivšeg pušača.
– Grlo me je bolelo, ali sporadično, ništa posebno. Nisam obraćao pažnju niti vezivao za virus – priča Kosta, koji je na najgore pomislio tek kada je bol u grlu postao praćen drhtavicom i temperaturom, koja danima nije spadala. U bolnicu je primljen sa početnom upalom oba plućna krila.

Na kiseoniku bio zbog lošeg udisaja (Foto: privatna arhiva)

Na sreću Kosta nema hronične bolesti, koje bi, udružene sa virusom predstavljale opasnost po život. To je garantovalo siguran oporavak.
A na bolje stanje pacijenta uticala je i savesna briga i pozitivno raspoloženje bolničkog osoblja.
– Sve pohvale za osoblje. Doktorima i tehničarima skidam kapu kako izdržavaju i u kojim uslovima rade. Nama je vrućina u sobama, a bili smo lagano obučeni, oni u skafanderima celu smenu i svi su vedri, nasmejani, raspoloženi, niko nije nervozan. Sve vreme smo ih hvalili. Iako oni sve to teško preživljavaju, u radu sa pacijentima se ne vidi, ne prenose nervozu na nas. Briga i posvećenost su maksimalni. Svaka im čast – zadovoljno ističe ovaj Šapčanin.

Uskoro će moći da se vrati svom omiljenom instrumentu (Foto: privatna arhiva)

Dok nije osetio na svojoj koži, aktuelni virus nije shvatao ozbiljno.
– Prvi nisam verovao u celu priču o koronavirusu, delovalo mi je preterano. Mislio sam da je običan virus, malo jači. Međutim, sada znam da nije. Nisam mogao da pretpostavim da toliko ljudi ima upalu pluća, da u sred leta mogu oboleti. Nikad u životu nisam imao temperaturu deset dana bez prestanka, to kad sam video shvatio sam da zaista nije naivno – napominje.
Sada ima poruku za sve Šapčane!
– Čuvajte sebe i sve ostale, pridržavajte se svih mera, javite se na vreme, ne čekajte ozbiljnije tegobe – kaže Kosta Pavlović i ističe ono što je i sam iskusio – da će blagovremenim javljanjem nadležnima, oporavak biti mnogo lakši i izvesniji.

Svideo vam se tekst?