Дистрикт
Друштво Занимљивости

КО НЕМА ПАРА, ИМА РУЧАК КОД ШУЋУРА

Миодраг Јовић, угоститељ из Трбушнице код Лознице, протеклих дана изазвао је велики број позитивних коментара на друштвеним мрежама када је у својој објаву понудио бесплатне оброке онима који немају да плате рачун.

„Ко нема пара, може ручати на рачун куће“.

Миодрагова порука кружи друштвеним мрежама (Фото: Дистрик)

Та порука изазвала је велики бројх позитивних коментара на друштевеним мрежама, а Миодраг Јовић скромно прича о свом гесту.

– Једном приликом седео сам и сетио се – а што не бих на свој Фејсбук профил ставио да ко нема пара може слободно да сврати да поједе. То су прво пренеле локалне новине, па телевизије – каже Лозничанин Миодраг Јовић и додаје:

– Не треба од овога правити причу. Ко хоће да ради у Србији, и у Лозници има посла, али има и немоћних, који не могу да зараде. Таквим људима треба помоћи.

Није му први пут да чини оваква дела (Фото: Дистрикт)

И он им помаже и то не први пут, јер телефон је пун доказа за то.

– Пре неки дан сам поклонио школи клупе и столице преко месне заједнице. Па сам добио захвалницу за Гучевски марш. Са нашим маратонцем поклонио пакетиће једној породици – каже угоститељ који ових дана привлачи пажњу јавности.

Захвалнице више не броји (Фото: Дистрикт)

Председник је Месне заједнице Трбушница. Некада играч а данас председник локланог фудбалског клуба у који такође улаже. Пријатељи га бодре, свесни да чини добро дело.

– Један мештанин који није имао ни оброк дневно редовно је долазио код Шућура. Скоро је била једна жена, није смела да уђе у кафану, па јој је изнет оброк који је однела. Та хуманост је долазила до изражаја – прича Владан Миловановић.

Кад год је у прилици, обрадује некога (Фото: Дистрикт)

И то су многи осетили у месту где живи.

– Племенит је и хуман, учествује у свакој акцији, помаже приликом изградње школе, поготово код нас у Трбушници – сведочи пријатељ Миладин Лукић.

Подршка својој месној заједници, локалном фудбалском клубу (Фото: Дистрикт)

А Миодраг за све то има само један мотив.

– Кад ми је срце пуно. Имам осморо унучића, можда ће и мени требати помоћ за неколико година. Нисам моћан, али хоћу да учиним свакоме ко дође – каже он.

Кафана код Шућура (Фото: Дистрикт)

И чини јер, каже, боље да вати него тражити, а неко ће то све већ наградити.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима