Дистрикт
Друштво

ИСПРЕД ФРИЗЕРСКИХ САЛОНА ЧЕКАЛО СЕ У РЕДОВИМА

Данас су на снагу ступиле релаксирајуће мере заштите, које подразумевају почетак рада пијаца у затвореном, фитнес центара, теретана, фризерских и козметичарских салона. Ову вест са нестрпљењем очекивали су Шапчани, па су испред многих фризерских салона муштерије чекале у реду. Гужва је била и испред радњи за мушко шишање, као и у локалима за негу и улепшавање дама.
– Једва сам чекала да почне да ради салон и одмах сам дошла. Никако нисам могла сама да се уредим да изгледа како желим – каже једна Шапчанка, која је већ у раним јутарњим сатима дошла да се сређује у салону “Fensi studio twins”.

Расположене муштерије, а и фризерке (Фото: Дистрикт)

Три сестре Тања, Виолета и Весна које од првог дана ублажених мера имају заказане муштерије од 9 па до 15 часова, колико данас раде, шале се на свој рачун:
– Међу фризерима ових дана влада шала како ће грађани вечерас нама аплаудирати јер ћемо морати да поправљамо све оно што су они покварили док су се сами сређивали ових месец и по дана – каже Тања, која је видно расположена јер њен фризерски салон поново ради.

Сви третмани су одавно заказани (Фото: Дистрикт)

Иста ситуација била је и у мушким салонима. Од раног јутра Шапчани су чекали испред локала у којима се сређују, због ограничења броја људи, али и због нестрпљења које траје од почетка ванредног стања. Фризерски салон “Горан” отворен је јутрос у 8 сати и радило се готово до полицијског часа, толико има посла.
– Људи су били нестрпљиви док нисмо отворили, сада су задовољни, радим од јутрос, све ћемо постићи – каже Горан Савић, власник радње испред које је данас чекао велики број Шапчана.

И мушкарци чекали на сређивање (Фото: Дистрикт)

Иако су мере релаксиране, фризери су првог радног дана користили све мере, то су заштитне маске и рукавице, уз редовну дезинфекцију, а по пропису су се понашале и муштерије.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима