Дистрикт
Друштво

I pseći život je život

Zove ih „moji azilanti“. Oni bi njega spasiteljem, kada bi umeli da pričaju. On oseća njihove potrebe. Razume koliko ih boli. Zna da su tu bol učinili ljudi. Smenjuju se ljubav i zahvalnost. Prednost Aleksandra Stanojlovića u odnosu na druge  je ta što na pse gleda kao i na ljude, a iskustvo nas uči da su životinje ponekad i bolje. Humanih je sve manje, kaže, ali ih poziva da zajednički spasavaju pse. I pseći život je život.

Trenutno u svom azilu ima 120 pasa

I on se oglasi ponekad, preko fb, moleći za pomoć oko hrane i lečenja, jer sve sam plaća, uz podršku humanih, kojih je, kako kaže, sve manje. Nedavno je sa prijateljima osnovao udruženje, kako bi pomoć stigla do svih životinja kojima je potrebna.

Ne ostavlja ih ni kada je na putu

„Kao što znate Udruženje „Meda“ brine o velikom broju pasa i štenaca. Prošle nedelje smo ostali bez hrane. Snašli smo se za par dana tj. do danas zahvaljujuci dobrim ljudima, i sada smo opet bankrot. Ako je neko u mogućnosti da nam pomogne u hrani neka se javi, pošalje ili donese na adresu udruženja ul. Francuska 4. Šabac“, zamolio je sve humane Aleksandar preko društvenih mreža.

Dnevno dobija na desetine poruka gde su bačeni

Već je postalo uobičajeno da kada neko ugleda psa kojem je potrebna pomoć, istog časa obaveštava Aleksandra Stanojlovića. Istog časa i on kreće da pomogne nesrećnim životinjama. Trenutno ih ima oko 120, sa štencima i drži ih kod prijatelja u Gornjoj Vranjskoj. Prethodni smeštaj u Klenku morao je da napusti jer su se komšije bunile. Dnevno samo za hranu izdvaja od dve do tri hiljade dinara, a pomažu mu jedino njegovi prijatelji.

Neki čekaju na usvajanje, oporavljeni i izlečeni

Njegova misija je da nemoćnim, bolesnim, izgladnelim i polomljenim psima pomogne i da ih izleči. Kada ozdrave, ni tada ih ne prepušta sudbini već pokušava da im pronađe dom.

Dnevno prelazi stotine kilometara da bi im ukazao pomoć

Plan Udruženja ljubitelja napuštenih pasa je da kupe plac i naprave uslove dostojne njihovog života. Do tada mu je potrebna pomoć, bilo oko hrane, smeštaja ili novog doma za ljubimce.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима