Дистрикт
Друштво

ГЕОРГИНУ ЈЕ СУПРУГ ОСТАВИО СА ТРОЈЕ ДЕЦЕ, А ОНДА СУ СЕ ПОЈАВИЛИ ХУМАНИ И ВРАТИЛИ ЈОЈ ВЕРУ У ЉУДЕ

Георгина Тешановић из Јелава код Лознице привукла је пажњу хуманих прошле године, када ју је супруг оставио са три дечака у тешким условима. Удружење Срба из Канаде није их заборавило, а Градска управа Лознице из буџета је определила средства за куповину куће овој породици.

Георгина није сама (Фото: Дистрикт)

Георгина живи за Николу, Михаила и Матеју. Четири пуне године борила се да их добије, а када су стигли на свет, убрзо ју је напустио муж. Удружење Срба из Канаде није је заборавило, а Градска управа Лознице из буџета је определила средства за куповину куће овој породици.
– Мојој срећи нема краја, али ми је тешко што се налазим у овој ситуацији јер нисам знала да ћу постати самостални родитељ – каже Георгина.

Георгина и деца живе у тешким условима (Фото: Дистрикт)

Смењивали су се срећа и туга у мемљивој соби куће која нема решене имовинско-правне односе. Ова прича ганула је многе широм Србије, па је уз помоћ хуманих људи успела да среди кутак за њих четворо, верујући да ће једнога дана бити боље.
– У соби у којој сам била са бебама појавила се велика количина влаге, због чега смо морали да одемо из ње. Ипак, снага и воља ме нису напустили. Борим се за моју децу, да их изведем на прави пут, да једнога дана постану добри људи и да помажу људима којима је помоћ потребна, као што ми сада добијамо помоћ од дивних људи – прича храбра Георгина.

Срби из дијаспоре притекли у помоћ (Фото: Дистрикт)


Удружење Срба из Канаде Три прста донирало је овој породици технику и намештај.
– Обезбеђени су фрижидер, замрзивач и шпорет. Још нам остају орман, столови, столице и ципеларник – прича један од чланова Удружења.

Помоћ и од општине (Фото: Дистрикт)


Георгину су посетили и представници Градске управе Лозница како би јој помогли да реши стамбено питање и добије кров над главом.
– Наша идеја је да свим породицама које немају решена стамбена питања, а испуњавају одређене услове, град Лозница суфинансира куповину куће, пре свега на руралном подручју. Заиста мислим да је то одлична акција која се уклапа у профил који Георгина и њена породица испуњавају – говори представник Градске управе Лозница.

Захваљујући добрим људима, Георгину и децу чекају бољи дани (Фото: Дистрикт)


Уколико све буде текло по плану, Георгина са своја три сина следећу годину дочекаће у свом дому.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима