Дистрикт
Занимљивости

ЏЕНТЛМЕНИ У АКЦИЈИ

Из године у годину све је више шабачких џентлмена који симболичним знаком пажње – цвећем или слаткишима, увеличавају дан посвећен њиховим суграђанкама.

Саобраћајци у акцији (Фото: Дистрикт)

Традиционално, шабачки саобраћајци поводом 8. марта уручују поклоне дамама које поштују саобраћајне прописе.

Дамама прија овакав знак пажње (Фото: Дистрикт)

У центру града сваку даму за воланом, зауставили су да би јој, као знак пажње, уручили цвет. Поклони, пажња и осмеси на сунчаном и важном дану могли су се видети на централној градској раскрсници.

Задовољне даме за воланом (Фото: Дистрикт)


Оваквих ситуација било је и у другим деловима града. Испред Tржног центра Рода, запослени у Заводу за јавно здравље Шабац поклањали су припадницама лепшег пола по једну ружу.

Дан жена и подсећање на здравље (Фото: Дистрикт)

Уједно, ово је био повод да се даме подстакну на бригу о свом здрављу.
– Март је месец посвећен женама, али у исто време март је месец борбе против рака. Слоган обележавања овогодишње кампање управо је посвећен превенцији – рекла је Жељка Нинковић, мастер јавног здравља из Одељења за промоцију здравља Завода за јавно здравље у Шапцу.

Повод за бригу и свакодневну пажњу (Фото: Дистрикт)

Овај дан, али и сваки други, повод је за бригу дама о њиховом здрављу.

– Из тог разлога Завод за јавно здравље реализује једну активност којом жели да оснажи суграђанке да брину о свом здрављу и да је превенција врло битан фактор за очување здравља сваког становника. Даме су изузетно позитивно одреаговале на ову нашу акцију, мада сваки дан у години треба да буде дан када бринемо о нашим дамама – поручује Нинковић.

Лепо и корисно (Фото: Дистрикт)

Они који нису спремили цвеће, даме су изненадили слаткишима, па су се у целофан упаковане бомбоне и чоколаде делиле у трговинама и на другим јавним местима, а шабачки џентлмени испунили су задатак у потпуности.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима