Дистрикт
Занимљивости

Duhoviti meštanin u svom selu postavio saobraćajne znakove

Jedan dovitljivi meštanin Donjeg Crniljeva odlučio je da put do svoje kuće obeleži signalizacijom. Ništa ne bi bilo neobično, da nije reč o seoskom putu, pokrivenom zemljom i kamenom. Seoski sokak tako je dobio signalizaciju koju samo retki, koji prolaze ovim putem, imaju priliku da vide.

Upozorenje na krivine ( Foto: J. Gubelić )

Sokak dug nekoliko stotina metara propisno je obeležio, poput magistralnih i regionalnih saobraćajnica. Svaki znak ima svoju funkciju. Tamo gde je neravnina, postavljen je znak upozorenja na ispupčenje na putu. Znakovi, koji se bore da nadvise šiblje, vire iz obale na svakih desetak metara, u zavisnosti od potrebe.

Znakovi vire iz obale ( Foto: J. Gubelić )

Svaka krivina obeležena je znakovima koji ukazuju na nju, a ispred svog dvorišta postavio je znak za smer ulaska, kao i izlaska iz dvorišta. Komšije je znakom upozorio da ispred njegove kuće nije dozvoljeno parkiranje i zaustavljanje, ali je moguće polukružno okretanje.

Obaveštenje za komšije i goste ( Foto: J. Gubelić )

Znakove, koje je pronalazio bačene u kanalima, pričvrstio bi na drveni stub, koji je sam pripremio, tako da se uklapa u prirodni ambijent. Jedini znak koji nedostaje je ograničenje brzine, ali on nije neophodan, jer ovim putem ne može se brže od 10 km/h. Uostalom, treba pratiti signalizaciju.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима