Дистрикт
Друштво

ДОКТОР КОЈИ ЗАСЛУЖУЈЕ ДВОСТРУКИ АПЛАУЗ

Професор др Мирко Керкез, хирург из Београда, иначе заменик директора Клиничког центра Србије, ставио је на располагање граду Лозници савремено уређено, медицински опремљено здање капацитета 50 лежаја, за привремену болницу у овом граду. Штабу је донирао маске, рукавице и визире јер, како каже, хуманост се од медицинских радника подразумева.

Поред смештаја донирао и заштитну опрему (Фото: Дистрикт)

Да се хуманост мери новцем, његова би вредела много. Да се мери људским животима, професор доктор Мирко Керкез, не би могао да израчуна колико их је спасао. Ових дана хотел са 50 кревета, клинику и сву расположиву медицинску опрему понудио је Лозници за привремену болницу.
– Тај посао радим цео живот, и моја тежња да помогнем није овде изостала. То ћу радити увек јер ме радује и поносим се ако сам нешто на добро учинио грађанима Србије – каже професор др Мирко Керкез, заменик директора Клиничког центра Србије.

Привремена болница има спремног инфектолога (Фото: Дистрикт)

Спреман је и инфектолог Бранко Мрђен, који је лечио пацијенте у Београду, ако затреба да се ангажује у привременој болници у којој би могли да се сместе пацијенти са лакшом клиничком сликом.
– За здраве особе које желе да се изолују због тога што су били потенцијално у контакту са вирусом и за особе које су евентуално заражене, али не захтевају болничко лечење него по типу привремене болнице – објашњава др Бранко Мрђен, специјалиста инфектологије.

Капацитет 50 кревета (Фото: Дистрикт)

Али, овде није крај солидарности професора Керкеза. Лозничком штабу обезбедио је 1000 заштитих памучних маски, 1500 рукавица и 200 визира. То је дошао да уручи у дану када не дежура у Клиничком центру Србије.
– Откад је уведено ванредно стање нормално радим свој посао у сали, оперишем. Сви пацијенти који су оперисани, на моје и њихово задовољство су добро – каже хирург.

Заслужује двоструки аплауз (Фото: Дистрикт)

Због тога ових дана грађани не штеде дланове, верујући да ће их чути они којима је аплауз намењен.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима