Distrikt
Zanimljivosti

DIVLJA SVINJA PROŠETALA ŠAPCEM

Kuda idu divlje svinje? Verovali ili ne – do centra Šapca.

Jutros je ovu fotografiju, na putu do posla, zabeležila veterinarka Svetlana Mrkovački. U neverici je najpre pomislila da je pas, jer je gotovo nemoguće zamisliti divlju svinju kako mirno šeta i pase nedaleko od centra grada. Kada se približila, videla je da je nešto mnogo veće.

– Jutros u pola 8 krenula sam na posao, kada sam ugledala neku životinju kako stoji na livadi kod Kamičke bašte. Pomislila sam prvo da je pas, komšija ima velikog rotvajlera – priča začuđeno Svetlana.

Divlja svinja u Šapcu (Foto: privatna arhiva)

Ubrzo je shvatila da je u pitanju divlja svinja, i pokušala je da joj se približi.

– Stajala je na travi kada sam zaustavila auto. Nije bila u panici, ali nije bila ni mirna. Prirodno, uplašila su je kola, nije htela da priđe. Kako krenem kolima da se približim, tako i ona nastavi da se kreće. Odatle je otišla dalje prema naselju – kaže veterinarka, koja je ipak uspela da iz automobila napravi fotografiju divlje životinje, pre nego što se ova zaputila prema gradu.  

Neobičan prizor za dobro jutro (Foto: Distrikt)

Divlje svinje česta su pojava u industrijskoj zoni Šapca, gde na njivama prema Savi pronalaze hranu i vodu za piće, ali nije uobičajeno da zalaze u naselja.

– Čini mi se da je došla iz pravca Šabačke mlekare. Ali ipak je morala proći pojas kuća pored pruge na Triangli. Livada na kojoj je bila jeste velika, ali svuda okolo su kuće – čudi se nesvakidašnjem prizoru veterinarka.

Slično se dogodilo pre nekoliko godina kada je divlji vepar iz pravca Srema preplivao Savu i preplašeno jurio ulicama Šapca.

Svideo vam se tekst?